avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... As dori un sfat, o indrumare referitor la bullying ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

As dori un sfat, o indrumare referitor la bullying psihologic. ...

As dori un sfat, o indrumare referitor la bullying psihologic. Cum pot actiona legal impotriva unei vecine care lucreaza in justitie, cu care eu nu vorbesc din 2018 mai mult decat strictul necesar, dar care am auzit cu urechile mele ca da relatii telefonice despre mine unor persoane (cand vin pe proprietate si ce fac, discuta cu cineva ca cu ce bani imi permit unele lucruri, il instiga la hartuire psihologica impotriva mea pe concubinul ei), Aceasta terorizare psihologica, constanta, a inceput in toamna 2018 la cererea concubinului vecinei dupa ce am refuzat sa le vand din terenul meu (am auzit cu urechile mele certandu-se cei 2 cum ca ea nu a fost in stare sa ma convinga sa vand si sa 'imi faca ceva'). Am fost urmarita inclusiv de politie (m-am prins ca este vorba despre ei), ea m-a amenintat la telefon, verbal, ca ma da in judecata si ca sa ma fereasca sfantul de 'al ei'. Nu am dovezi scrise, lucrand in justitie stie cum sa faca sa nu 'cada' vinovata, nu am inregistrari pt ca nu se aude nimic din cauza zgomotului de fond, cand ma vad cu telefonul in mana se feresc sa se 'bage in seama' cu mine, ciulesc urechile si asculta de pe unde pot, de pe proprietatea ei, tot ce vorbesc. Nu sunt singura persoana fata de care are aceasta atitudine, multi nu se apara de ea de frica faptului ca lucreaza in justitie, face abuz de institutia unde lucreaza si imi creeaza o stare de ingrijorare, de temere in conditiile in care sunt divortata cu un copil minor in ingrijire si cu ambii parinti decedati.
Cel mai recent răspuns: I_O_VDM , utilizator 10:17, 18 Iulie 2021
Depinde de aspectele cu care v-a amenințat sau v-a șantajat. Dacă probați aspectele sesizate, puteți să faceți o plângere penală.
Ideea e ca vecina e nemultumita ca nu am vrut sa-i vand din terenul meu, atunci a cautat motive de cearta pt ca am indraznit sa construiesc (cu autorizatie) pe terenul care nu am vrut sa i-l vand. Amenintarile au fost verbale, dar in ultimul timp instiga la hartuirea mea (bullying psihologic) vecinii (le spune sa faca poze cine vine la mine, in casa mea), aud ce vorbeste. Ideea e ca nu am dovezi scrise si in acest fel eu nu pot formula o plangere penala. Dar totusi, cum pot sa o fac raspunzatoare de aceste fapte? Ii ignor pe vecini de ani buni, pt ca am vazut cum ii hartuiau pe altii, ca ii reclamau, dar deja ii vad ca ma urmaresc fara jena.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!! am o problema cu o vecina care de când ne-am mutat ... iiuliapp iiuliapp Buna ziua!! Am o problema cu o vecina care de când ne-am mutat in acel bloc are ceva cu noi!! Ca sa înțelegeți ideea bucătăria mea este lipita de ... (vezi toată discuția)
Amenințări în urma despărțirii de concubin. ce mă sfătuiți să fac? nu am martori AleSimona AleSimona Buna traiesc in concubinaj cu un barbat. Acesta a inceput sa fie destul de dur cu baiatul meu din prima casatorie,fara stirea mea evident, iar copilul(are 4 ... (vezi toată discuția)
Învățător amenințat de copil minor Yhvh4ever Yhvh4ever Va rog, ma puteți îndruma în pașii de urmat în acest caz? Soția este învățătoare și în clasa ei este un copil care a tot lovit, jignit ... (vezi toată discuția)