avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună ziua! As avea și eu o nelămurire la adresa ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună ziua! As avea și eu o nelămurire la adresa unei persoane ...

Bună ziua! As avea și eu o nelămurire la adresa unei persoane dragi mie. Este posibilă desfacerea contractului de munca în învățământ , dacă persoana respectivă este în concediul de maternitate? Unitatea școlară se leagă de faptul că persoana în cauză nu a luat examenul de definitivat anul trecut, persoana în cauză fiind însărcinată și neputând face față examenului. Oricum, a picat co 6, 80, nu cu 2. Menționez ca persoana respectiva este titulara a postului prin examen luat cu nota 9, 80.Însă soarta a fost potrivnica , fiind nevoita sa stea 3 ani în concediu de maternitate pentru primul sau copil care are handicap grav, apoi a continuat cu 2 ani concediu de maternitate pentru al doilea copil, a profesat doi ani s-a înscris la definitivat, dar însărcinată fiind cu o sarcina destul de grea a picat cu câteva sutimi. Întreb și eu: unitatea școlară respectivă chiar are dreptul sa-i desfacă contractul de muncă?
Cel mai recent răspuns: Costina -eu , utilizator 18:20, 2 August 2021
~ Conținut șters la cerere ~

Ionica Porumbel a scris:

În ce an trebuia să dea prima dată definitivatul? Din ce scrieți, se pare că a expirat termenul de 5 ani de la împlinirea stagiului.
Nu cred că au intervenit prea multe modificări în metodologia de definitivat detaliată în următorul link.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Nu cred ca au trecut 5 ani de când profesează. Eu cred ca natalitatea este încurajată, pe deasupra , din câte știu eu, exista și legi care protejează mama în timpul concediului de maternitate
Încă ceva: nu au fost trei sesiuni de examen. A fost doar una. Asa scrie în lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil tata andreeabocaneala andreeabocaneala Buna ziua, Sunt insarcinata in 28 de saptamani, ceea ce inseamna ca voi naste la inceputul lunii aprilie. As dori sa stiu daca tatal isi poate lua concediu ... (vezi toată discuția)
[invatamant] transfer in alt judet in cursul anului scolar. StefanRaus StefanRaus Buna ziua, Incep prin a-mi cere scuze daca sunt off-topic, dar nu am gasit alte forumuri legate de legistaltia din invatamant. Sotia este profesor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am terminat facultatea de matematica in 1982 si, pentru ... mariana1964 mariana1964 Buna ziua. Am terminat facultatea de matematica in 1982 si, pentru modulul psihopedagogic efectuat, am pe fisa matricola trecute doar materiile Psihologia si ... (vezi toată discuția)