avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Desfacere contract in cazul nepromovarii examenului de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Desfacere contract in cazul nepromovarii examenului de definitivare in invatamant

Buna ziua!
In cazul in care un profesor angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata nu promoveaza examenul de definitivare in trei sesiuni, i se desface contractul de munca definitiv sau se schimba din perioada nedeterminata in perioada determinata?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alinne , utilizator 10:00, 28 Iulie 2014
Se pierde titulatura, deci se transforma in CIM pe perioada determinata. Pentru anul urmator va trebui sa sustineti concurs de titularizare.
Asadar, persoana care a pierdut titulatura mai ramane in continuare pe acel post cu contract pe perioada determinata pana va sustine, din nou, concurs, anul viitor? sau postul poate fi ocupat imediat de catre altcineva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
ralucatatiana, utilizator
ART. 11 (1) Candidaţii care au început activitatea didactică în sistemul de învăţământ preuniversitar anterior anului şcolar 2012 - 2013 se pot prezenta la examen în 3 sesiuni, în cel mult 5 ani de la finalizarea stagiului, fără a depăşi 7 ani de predare efectivă la catedră, cu statut de cadru didactic calificat.
(2) Candidaţii care desfăşoară activitate didactică în sistemul de învăţământ preuniversitar începând cu anul şcolar 2012 - 2013 se pot prezenta la examen după efectuarea stagiului minim prevăzut la art. 9 alin. (1) lit. c) în 3 sesiuni, în cel mult 5 ani de la începerea primului stagiu.
(3) Candidaţii care din motive obiective - dovedite cu documente justificative - nu pot participa la efectuarea inspecţiilor speciale la clasă sau nu se pot prezenta la susţinerea probei scrise au dreptul de a se înscrie la examen în sesiunea următoare, nu sunt consideraţi respinşi, iar sesiunea respectivă nu este luată în considerare între cele 3 sesiuni prevăzute de lege.
(4) Cadrului didactic care are statut de titular şi care nu dobândeşte definitivarea în învăţământ în perioada prevăzută de lege i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată, pierzând calitatea de titular al sistemului de învăţământ preuniversitar.
(5) Cadrele didactice care nu obţin definitivarea în învăţământ pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.
(6) Nu se acordă derogări de la prevederile alin. (1).

(ORDIN Nr. 5294 din 16 octombrie 2013 - Metodologie Def.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titularizare la nivelul scolii Albert35 Albert35 Supun atentiei dumneavoastra problema tutularizarii la nivelul unitatii de invatamant... Sunt profesor de informatica cu o vechime efectiva in invatamant ... (vezi toată discuția)
Detasare in primul an de invatamant LaAnGa LaAnGa Buna ziua! Te poti detasa in primul an de invatamant? Sunt profesor titular in primul an, nu am mai lucrat pana acum. (vezi toată discuția)