avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare fond rulment. Bună ziua! Vă întrebam ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare fond rulment. Bună ziua! Vă întrebam data trecută cum să îmi recuperez ...

Bună ziua! Vă întrebam data trecută cum să îmi recuperez fondul de rulment de la asociația unde am avut apartament. Am urmat sfatul din răspunsul dumneavoastră, dar în ciuda solicitării expres de a mi se restitui in contul cerut de asociație a întregii sume înregistrată la administratorul Scomet adică 1185lei, mi sau virat in cont doar 540lei. Am întrebat președintele despre diferență și mi sa răspuns că atât rezultă din documentele asociației. Întreb acum: Cum de Scomet, ca și firmă ce încasează întreținerea are evidențe clare, iar asociația nu? Mi se pare clar rea voință din partea asociației. Vă rog spuneți-mi cum să procedez pentru a-mi recupera diferența de bani cu care am contribuit la acest fond. Adică cei 645lei până la 1185. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:49, 12 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o copie dupa chitantele primite la retinerea fondului de rulment.
Notificati asociatia in scris, cu nr. de inregistrare/ data (sau prin posta cu confirmare de primire). La notificare anexati copiile "X" dupa chitante. Cereti restituirea diferentei sau justificarea sumelor cheltuite din fondul de rulment.
In baza notificarii si dupa caz, in functie de raspunsul primit puteti deschide actiune in instanta.
Solitati presedintelui de asociatie sa va puna la dispozitie fisa contabila a obligatiilor de plata aferente apartamnetului dv ,unde ar trebui sa existe evidenta obligatiilor si documentele justificative =chitantele prin care dv ati achitat suma impusa
Sunt de acord cu dl. Popa, insa trebuie sa ne ghidam dupa legislatie care, in acest sens este foarte clara:
Legea 196/2018, art. 72 (3, 4, 5 ) -
(3) Fondul de rulment se constituie prin plata anticipată a cotei ce revine fiecărui proprietar,
potrivit hotărârii adunării generale a asociaţiei de proprietari, iar reîntregirea fondului de rulment se
face lunar, prin plata sumelor afişate pe lista de plată.
(4) Pentru încasarea fondului de rulment, administratorul eliberează chitanţă nominală separată.
(5) Fondul de rulment încasat se restituie la transmiterea dreptului de proprietate, dacă prin actele
translative de proprietate nu se stipulează altfel.[
/quot]
Asadar, nu ce zice unul sau altul. Sigur, administratorul are evidentele, nu presedintele, dar dvs. trebuie sa aveti toate chitantele originale privind suma depusa.
Urmati sfatul de mai sus, dat de catre dl. Popa.
In conditiile in care presedintele se opune in continuare, sa se opuna cu argumente - daca le are, daca nu, sa iasa la interval cu toata suma pe care dvs. o pretindeti si daca actiunea se mai tergiverseaza, puteti sa cereti corectarea sumei cu indicele de inflatie...
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de reparații evidențiat pe chitanță tereau tereau Bună ziua . Doresc să știu dacă este obligatorie evidențierea fondului de reparații pe chitanța emisă de Asociația de Proprietari, precum și actul ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment arlind arlind Buna ziua, Am locuit 5 ani intr-un bloc. Mereu am platit la timp întreținerea. De asemenea am platit fondul de rulment in fiecare an si fondul de reparatii ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment niculina_mih niculina_mih Locuiesc in Constanta intr-un apartament de 40 mp,cu doua camere.Administratorul asociatiei a stabilit suma de 230 Ron pentru un ap. cu 2 camere iar pentru un ... (vezi toată discuția)