avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de rulment

Locuiesc in Constanta intr-un apartament de 40 mp,cu doua camere.Administratorul asociatiei a stabilit suma de 230 Ron pentru un ap. cu 2 camere iar pentru un ap. cu 3 camere 300.As dori sa stiu cum se stabileste aceasta suma, a fondului de rulmen; la numar de persoane din ap sau la numarul de mp al apartamentului?exista o lege cu indici de calcul al acestui fond de rulment?Pana in prezent am achiat suma de 180 Ron, mai mult nu vreau sa dau, e o aberatie ceea ce ni se cere.
Cu multumiri
Niculina
Cel mai recent răspuns: ContSters83900 , utilizator 23:47, 30 Noiembrie 2009
Normele metodologice de aplicare a legii 230/2007 specifioca :
Art. 24. -
(1) În scopul asigurării fondurilor necesare pentru plăţi curente, asociaţia de proprietari stabileşte cuantumul şi cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment. De regulă, fondul de rulment se dimensionează astfel încât să poată acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice. Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesară pentru acoperirea cheltuielilor lunare înregistrate de asociaţia de proprietari în anul expirat, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflaţiei, iar în cazurile asociaţiilor de proprietari nou-înfiinţate, prin constatarea şi însuşirea experienţei în domeniu a unor asociaţii de proprietari echivalente ca mărime.

Stabilirea fondului de rulment se face matematic si nu in urma hotararii administratorului. Administratorul executa ceea ce dispune presedintele si comitetul executiv. Presedintele si comitetul executiv duce la indeplinire hotararile adunarii generale.
Verificati care a fost suma cea mai mare pe care ati platit-o in 2008, mai adaugati 10% si vedeti daca vi s-a stabilit mai mult ca fond de rulment.
~ Conținut șters la cerere ~
Eu interpretez acel articol ca o recomandare "de regula". Consider ca daca adunarea generala hotaraste constituirea unui fond de rulment mai mare are dreptul de a o face. Mai ales in cazul aparitiei multor restantieri ce nu pot fi actionati in instanta decat peste 90 de zile si atunci din ce platesti? Se poate ajunge la un fond de rulment de 1,5xluna de referinta pentru a se acoperi acesti restantieri.
Ce se intampla cu fondul de rulment pentru blocurile noi construite unde nu s-a infiintat asociatia de propietari? Dezvoltatorul ansamblului rezidential are voie sa treaca la cheltuielile de intretinere si fondul de rulment? Asta in conditiile in care s-a platit deja o suma de bani pentru pausat.
care este legea care reglementeaza constituirea fondului de rulment si cine incaseaza banii - asociatia de locatari sau dezvoltatorul?

ma puteti ajuta cu un raspuns?
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
mihaela bigu, utilizator
infiintati-va cit mai urgent asociatia de proprietari ca sa aveti putere de decizie dpdv legal

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment ceaidemusetel ceaidemusetel Fondul de rulment trebuie platit anual chiar daca sunt cu plata taxelor la zi? (vezi toată discuția)
Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)
Plati datorii furnizori DanAlyna DanAlyna Buna ziua, In cadrul Adunarii Generale s-au luat urmatoarele decizii: - bugetul de cheltuieli pentru: presedinte: 100 lei/luna; lucrari ce nu necesita ... (vezi toată discuția)