avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o nelamurire referitor la succesiune. Pe scurt (X) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o nelamurire referitor la succesiune. Pe scurt (X) am fost ...

Am o nelamurire referitor la succesiune. Pe scurt (X) am fost casatorita cu A. Acesta a mai fost casatorit cu B si are doi copii. A nu are proprietati insa are mama C si sora D. Tatal acestuia respectiv socrul meu este decedat din 2011 si nu s-a dezbatut mostenirea. Exista la acest moment o casa despre care doresc sa stiu cum se va proceda la momentul decesului soacrei mele C.
Cel mai recent răspuns: Lady64 , utilizator 13:27, 9 August 2021
In cazul decesului mamei , sora si fratele vor mosteni 1/2 fiecare.
La momentul decesului soacrei se vor dezbate doua succesiuni: a socrului si a soacrei. Masa succesorala se va imparti in cote egale intre descendentii directii ( copiii din casatorie si din afara casatoriei).


Lady64 a scris:

In cazul decesului mamei , sora si fratele vor mosteni 1/2 fiecare.

Pai sora este cumnata mea iar fratele adica sotul meu este decedat. Eu ce pot primi la dezbaterea mostenirii?
Sa inteleg ca se imparte in mod egal 1/2 intre sotul meu decedat si cumnata mea? Iar la partea sotului vin copiii lui din prima casatorie si sotia supravietuitoare?
La partea sotului vine sotia supravietuitoare si copiii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire anitnoel anitnoel Buna ziua, Am si eu o nelamurire in legatura cu dezbaterea unei mosteniri. Soacra mea a decedat pe 10.02.2013. Mostenitori sunt sotul, fratele sotului si ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau nu ? neo2 neo2 buna ziua .voi incerca sa fiu cat mai succint. in urma cu 2 ani tatal meu a decedat . eu mai am o sora . am inteles ca 3/4 din masa succesorala ii revine mamei ... (vezi toată discuția)