avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua.am un copil de 1 an și 11 luni. Am intrat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua.am un copil de 1 an și 11 luni. Am intrat în ccc ...

Bună ziua.am un copil de 1 an și 11 luni. Am intrat în ccc începând cu 01.12 2019 până pe 31 12 2021. Copilul pe 07 10 face fix 2 ani. Întrebarea este cu ce data trebuie să mă reîntorc la serviciu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:35, 31 August 2021
Tatal copilului nu este obligat sa intre in CCC. Insa:
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani. In speta,revenirea se va face in data de 08.10.2021.

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna. In speta, revenirea se va face in data de 08.09.2021.
In aceste conditii, mama persoana care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.
Mulțumesc mult. O seara buna
Am înțeles. Eu nu mă mai întorc la servici și vreu sa ia soțul stimulentul de inserție pe un an. De aceea el trebuie neapărat să intre ultima lună a tatului în ccc sa beneficiem de stimulent. Corect?
Intrebati, mai bine, la AJPIS cum trebuie procedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare activitate inainte de terminarea concediului crestere copil divele divele Cu cat timp inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului trebuie sa ma reintorc la locul de munca. Copilul meu implineste varsta de 2 ani la 1 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez ... Dianageorgiana2019 Dianageorgiana2019 Buna ziua! Sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez de stimulent,dar fetita implineste 2 ani in 6 sept 2021) si a tocmai am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. cand ma pot intoarce din ccc legal avad in vedere ... Bella Bella Bella Bella Buna ziua. Cand ma pot intoarce din CCC legal avad in vedere ca băiețelul împlinește 1 an si 11 luni pe 27 oct, respectiv i 2 ani pe 27 nov 2021? Sunt ... (vezi toată discuția)