avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Poate ma lămurește cineva în situația ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Poate ma lămurește cineva în situația următoare: ...

Bună ziua. Poate ma lămurește cineva în situația următoare: Cuplu necasatorit doresc achiziționarea unui imobil prin credit bancar, la banca doamna ia în calcul veniturile domnului spunând ca la doamna vine ft greu răspunsul de la anaf și nu o mai luam în calcul și o trecem girant. Iar domnul o întreabă pe doamna de la banca: Adică o sa fie si partenera mea trecuta ca și proprietar? Răspunde doamna de la banca -Da, sigur. E posibil asa ceva? Sa fii trecut ca și proprietar pe contractul de vânzare-cunparare ,fiecare având cota 1/2 în situația data, iar la banca figurezi ca girant? Plata se va efectua în contul domnului , el este care primește banii de la banca.
1. Se va lua în calcul dacă garantul plateste ratele? Sau se va considera ca domnul a fost in imposibilitate de plata a ratei și era normal sa plătească garantul fără a avea pretenții ?
2. Se poate sa fii trecut girant la banca și in contractul de vânzare- cumpărare având cota 1/2, și el sa între în vigoare doar la finalizarea creditului? 3.Sau Garantul ramane garant fara nicio pretenție în situația data? Multumesc

Alte discuții în legătură

Pot garanta un imprumut daca am datorii ? Matheo25 Matheo25 Buna seara. Prietena mea are salar si lucreaza de 8 luni cu carte de munca la o firma. Vrem sa scoatem niste bani din banca si eu vreau sa girez cu casa (sunt ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar un apartament ipotecat Preda_Nicoleta Preda_Nicoleta Buna ziua! Situatia este complicata. Este vorba despre niste prieteni de familie, ce in 2007 au luat un credit ipotecar (pe numele lui) in franci elvetieni, ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar pe 30 de ani, împreună cu prietenul meu. beneficiez și eu de apartament sau sunt bună doar de plată? Beatrice0 Beatrice0 Buna seara. Tocmai ce am facut demersurile pentru un credit ipotecar pe 30 de ani, impreuna cu prietenul meu,pentru un apartament. Creditul este pe numele ... (vezi toată discuția)