avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare rochii cumparate online refuzata
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare rochii cumparate online refuzata

Buna ziua, am si eu nevoie va rog de o lamurire privind achizitia unor rochii de pe un site romanesc.
Prietena mea si-a comandat cateva rochii selectand doar marimea (S,M,L etc), pachetul a ajuns dupa aproximativ o luna. Rochiile nu ii vin toate iar calitatea lor este indoielnica.
A sunat pentru a cere un retur si i s-a spus ca nu poate primi banii inapoi ci doar sa le schmbe cu alte rochii sau modele pentru ca sunt facute manual de ei.
Cautand pe site la termeni si conditii apare acest lucru iar din ce vad legea europeana spune ca pentru lucrurile "custom-made" nu se aplica politica de retur in 14 zile.
Mi s-a parut totul ciudat de la inceput pentru ca pareau chinezisme ieftine si am cautat pe google cu reverse search pozele rochiilor si supriza le-am gasit de vanzare si pe alte siteuri internationale (Rusia/Ucraina), acestia folosind exact aceleasi poze generice.
Mentionez ca nu i s-au cerut marimile (inaltime, coapse etc) si nici nu s-a cerut nimic personalizat (scrisuri, desene etc).
Se poate face ceva in acest caz? Legea europeana privind lucrurile personalizate nu e detaliata si e ambigua.
Am cautat firma pe google si nu au niciun cod caen legat fabricare ci doar comert cu amanuntul (daca informatiile sunt corecte).
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2021
Romilian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 15:48, 10 Septembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Scrieți-le că, dacă nu vă dau banii înapoi, îi reclamați la ANPC că vă vând produse cumpărate de pe alte site-uri sub titlul de produse personalizate. Și dați-le link-uri la site-urile unde le-ați văzut. Dacă într-adevăr le cumpără, știu și ei că o reclamație le-ar face putea face probleme serioase.

Dacă totuși nu rezolvați nimic faceți reclamația cu toate detaliile discuțiilor pe care le-ați avut și pe care le puteți adăuga - poze ale rochițelor cumpătate + capturi de ecran și link-uri la site-urile unde le-ați văzut.
Buna ziua,

Exercitati-va dreptul la retragere, in termen de 14 zile, cata vreme produsul nu a fost confectionat dupa indicatiile dvs.

Puteti sesiza ANPC,daca societatea comercializeaza produse pe care pretinde ca le-a conceput, insa, in realitate, acesta sunt achizitionate din diverse surse.
site-ul poate fi romanesc, dar firma e si ea romaneasca?
adriandimitriu a scris:

site-ul poate fi romanesc, dar firma e si ea romaneasca?


Da, este.

Update:
Am gasit o rochie pe alibaba (probabil sunt si celelalte) deci sunt clar chinezisme si practica dropshipping.
Pagina are recenziile dezactivate si pe google si pe facebook si ma gandesc ca ar fi corect fata de ceilalti oameni care nu au putut returna din cauza minciunilor sa ii chem in judecata, nu doar sa recuperam noi micul prejudiciu.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2021
Romilian, utilizator

Alte discuții în legătură

Personalizarea in sensul legii/jurisprudentei ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Cine s-a lovit si cunoaste interpretarea OPC, dar mai ales a instantelor de judecata in ceea ce priveste [b]produsele personalizate[/b] care sunt ... (vezi toată discuția)
Magazine online mishi mishi in urma cu 6 luni am cumparat online de pe la redoute.ro un articol de imbracaminte,si pt ca era o mare diferenta intre ce am vazut eu in poza si ce am primit ... (vezi toată discuția)
Returnare produs refuzata Voicux1221 Voicux1221 Salut in data de 11/12 am cumparat un sistem audio. Pe websiteul lor scrie clar returnarea produsele in decursul a 10 zile este acceptata fara nici o ... (vezi toată discuția)