avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O piscina 6x3m in curte are nevoie de autorizatie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O piscina 6x3m in curte are nevoie de autorizatie de constructie?

Daca vreau sa construiesc o piscina in curte (privata nu publica), 6m x 3m din materiale prefabricate (nu beton) cu o sapatura de 120 cm, am nevoie de autorizatie de constructie de la primarie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: csmara , utilizator 21:30, 7 Septembrie 2021
Aveti nevoie de un proiect intocmit de o firma autorizata. In baza proiectului avizat de cei in drept (DJSP, eventual Agentia de mediu, etc.) puteti cere autorizatie de ctie. de la primarie. La solicitare autorizatie de ctie. aveti nevoie de avizul vecinilor.
1. Emiterea avizului serviciilor deconcentrate ale autorităților centrale privind protecția sănătății populației nu este necesară pentru următoarele categorii de lucrări decât în situațiile speciale de derogare de la normele în vigoare prevăzute de lege în care este necesar un studiu de evaluare a impactului asupra sănătății populației:
a) construirea, reabilitarea, extinderea și consolidarea de locuințe unifamiliale;
b) construirea de anexe gospodărești;
...

2. Emiterea actului administrativ al autorității competente pentru protecția mediului nu este necesară pentru următoarele categorii de lucrări:
a) construirea de locuințe unifamiliale;
b) construirea de anexe gospodărești, cu excepția celor utilizate pentru creșterea animalelor;
...

3. Anexe gospodărești
Construcțiile cu caracter definitiv sau provizoriu, menite să adăpostească activități specifice, complementare funcțiunii de locuire, care, prin amplasarea în vecinătatea locuinței, alcătuiesc împreună cu aceasta o unitate funcțională distinctă.
În categoria anexelor gospodărești, de regulă în mediul rural, sunt cuprinse: bucătării de vară, grajduri pentru animale mari, pătule, magazii, depozite și altele asemenea. În mod similar, sunt asimilabile noțiunii de anexe gospodărești și garajele, serele, piscinele și altele asemenea.
....
(Extras Legea 50/1991)
Nu este vorba de piscina publica de 200m*2. Nu am auzit nici de mediu nici de acordul vecinilor.
Probabil autorizatie de constructie cu certif. urbanism si tot tacamul.

POPA GHEORGHE a scris:

Aveti nevoie de un proiect intocmit de o firma autorizata. In baza proiectului avizat de cei in drept (DJSP, eventual Agentia de mediu, etc.) puteti cere autorizatie de ctie. de la primarie. La solicitare autorizatie de ctie. aveti nevoie de avizul vecinilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inaltime trebuie sa aiba anexele gospodaresti? baxter007 baxter007 ma intereseaza si pe mine ce inaltine trebuie sa aiba o incapere sa o poti trece k anexa gospodareasca si din ce anume trebuie facuta (de ex: daca folosesc la ... (vezi toată discuția)
Livrare apartamente, curte engleza si parcare d_roxana d_roxana Intrebare: Un dezvoltator imobiliar a construit un bloc de apartamente destinate vanzarii. Marfa receptionata consta in apartamente, garaje subterane, boxe, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru solar aleahimairam aleahimairam Buna seara. Va rog sa ma lamuriti si pe mine . Este necesara o autorizatie de constructie pentru un solar de legume? precizez ca solarul nu are fundatie. va ... (vezi toată discuția)