avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua . Vreau sa stiu va rog, doresc sa imi pun ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua . Vreau sa stiu va rog, doresc sa imi pun centrala ...

Buna ziua . Vreau sa stiu va rog, doresc sa imi pun centrala .Mentionez ca sunt la etajul 3 teava cu gaz este instalata de vecinul de la 4 care este singurul din bloc care are centrala si el a efectuat lucrarea pentru instalare de centrala .In afara de cele necesare acte autorizatii pentru instalare ce obligatii am fata de vecin , este vreo lege unde eu trebuie sa dau o cota parte la teava ce a instalato ? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2021
Sorin_23, utilizator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 13:01, 14 Septembrie 2021
Teava de gaze este in proprietatea vecinului care a instalat-o. Pentru racordare, furnizorul de gaze va va cere acordul scris al acestuia privind racordarea la respectiva teava. Mai departe, va trebui sa va intelegeti cu dansul (cel mai probabil este sa il despagubiti proportional cu investitia facuta de dansul).
Este vreo lege unde trebuie sa fac asta Moral se intelege Ce stiu de la distribuitorul de gaze nu mai este necesar acordul fata de asociatie sau ceilalti vecini , vecinul a facut costurile pentru el nu este propietar pe tiava sau gaz Scuze de ce scriu dar cam asa vad eu lucrurile
Din ce inteleg din postarea dvs initiala, vecinul dvs a facut investitia initiala (a suportat costurile instalarii si punerii in functiune a tevii de gaz). Prin urmare, respectivul este proprietarul de drept al tevii.
Asa cum am mentionat mai sus, furnizorul de gaze va cere acordul proprietarilor coloanei separate de gaz. Cum respectivul vecin este proprietarul coloanei, veti avea nevoie de acordul dansului si, pe cale de consecinta, sa ajungeti la un consens cu respectivul.
Nu imi este clar de ce aveti nevoie de o lege pentru a-l despagubi? Este proprietatea dumnealui, dvs doriti sa va racordati, prin urmare, din punct de vedere MORAL (consider ca este un argument solid) trebuie sa ajungeti la un consens si sa il depagubiti.
Daca gasiti o portita pentru a nu il despagubi, va felicit, insa tineti cont ca veti utiliza aceeasi coloana de gaze (cat timp exista o coloana de gaze al carei debit este suficient pentru sustine mai multi consumatori nu veti putea construi o alta coloana) va recomand sa aveti o atitudine constructiva (ganditi-va ca veti fi nevoiti sa faceti diverse revizii, ale caror costuri le veti imparti).
Daca il despagubiti pe vecin, va da acordul, daca nu il despagubiti, nu va da si nu va puteti monta centrala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un sfat petru solutionarea unei probleme elsa28 elsa28 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am instalat centrala termica de apartament in 2001 , fiind prima persoana care a instalat centrala pe ... (vezi toată discuția)
Coloana de gaze de pe scara ??!!! Silviu79 Silviu79 Buna ziua! In anul 2008 coloana de gaze pentru centrale termice de apartament de pe scara blocului era ridicata pana la etajul 2. Eu locuind la etajul 4 a ... (vezi toată discuția)
Acord acces coloana de gaze separata acum 2 ani de zile m-am ... tablamiha tablamiha Acord acces coloana de gaze separata Acum 2 ani de zile m-am racordat la o coloana de gaze separata(cea de pe holul blocului) pentru a-mi alimenta centrala ... (vezi toată discuția)