avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE APARTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE APARTAMENT

Buna ziua Eu am donat fiului meu un apartament in Bucuresti Donatia a fos facuta pentru ca eu am aflat ca am cancer si am fos deacord cu fiul sa imi dea apartamentul dupa ce fac operatia Doamna Notar a stiut de la incepu ca eu am aflat de boala mea si eream distrusa pentru ca am avut si un doliu in familie cu 3 zile inaite (mama mea)Nu eream in conditi sa fac o donatie Acum sunte in proces fiul meu a schimbat yala de la intrare nu vorbeste cu mine si cind vorbeste ,,,,,Acum suntem in proces IInstanta a invocat din oficiu exceptia lipsei calitati procesuale active
Intrebarea este ce se poate face daca se poate face ceva VA MULTUMESC DIN SUFLET
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:54, 30 Septembrie 2021
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai dacă nu erați în condiția necesara de a face actul, de ce v-ati mai dus la notariat si de ce ați mai semnat actul?
Aveați probleme psihice evidente, de natura sa afecteze discernământul?
Buna ziua In general sunt o persoana echilibrata Sunt momente in viata in care pierzi controlul Asa
mi s a intimplat mie .Am fost la notar pentru ca trebuia sa fac succesiunea dupa moartea mamei mele
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil. Dvs ați dezbătut o succesiune după care, la un anumit interval, v-ati adresat aceluiași notar pentru încheierea donației.
Nu înțeleg ce ați vrut sa insinuati când ați afirmat ca notarul știa ca ați avut un deces în familie și oarece probleme personale. Ce relevanta are aceasta mențiune?
Pana la urma nu v-a obligat notarul sa semnați contractul.
Buna ziua Nu notarul nu m-a obligat este adevarat dar ca profesionist serios ar fi trebuit sa ma opreasca si sa-mi explice bine ca donatia trebuie facuta in anumite conditi .Eu am fost la notar cu rezultatul biopsiei facute cu o zi inainte si am vorbit cu dinsa despre problema mea si i-am explicat ca trebuie sa ma operez si nu stiu ce va urma trebuie sa plec din tara Deci succesiunea nu s-a mai facut pentru ca am renuntat la mostenirea mamei (sfatuita de notar ) Eu sunt singura la parinti si am un singur copli Tatal meu a murit acum 6 anii si am mostenit jumatate din apartament cealalta jumatate era pe numele mamei mele (pentru care rebuia sa fac succesiunea )Deci o jumatate donatie si o jumatate renuntare la ereditate Eu cred ca printre datoriile unui notar ,avocat etc.....este si sa protejeze persoanele in situati delicate Nu cred ca a fos etic si moral comportamentul notarului
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
notarul nu are menirea sa se amestece in viata dvs. Daca i-ati zis ce vreti sa ii dati tot fiului dvs, ea v-a facut pe plac.
decizia dvs de a da fiului e de neinteles, chiar daca ati fi decedat, fiul va mostenea, deci nu exista motiv pt care dati altuia ce e al dvs si mai ales sa ii dati ca apoi sa va dea inapoi,. asta e si mai de neinteles
acuma, ca ati facut o prostie, ca nu va cunoasteti nici copilul, trebuie sa sa asumati decizia, sansele sunt extrem de mici in instanta.
ce ati cerut de instanta
a invocat din oficiu exceptia lipsei calitati procesuale active
?

Alte discuții în legătură

Prin succesiune la judecătorie, fratele a rămas cu casa unde stă și un sfert din curte, iar eu și mama cu restul. dreptul mamei mai poate fi atacat după moartea ei? marinicafarafrica marinicafarafrica Buna tuturor ! Fratele meu a tinut mortis sa facem succesiunea dupa moartea tatalui deoarece stam in aceiasi curte si vrea delimitare. Eu cu mama stau itrtr ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire, consecinte mediaset mediaset Eu si fratele meu am dat declaratie la notar ca renuntam la mostenirea dupa tata in favorea mamei,urmand ea sa mosteneasca de la tata tot si noi sa mostenim ... (vezi toată discuția)
Renunt la parte din donatie cristea sandra cristea sandra In urma cu 5 ani a decedat mama,iar eu,fratele si tata am dezbatut mostenirea,constand intr-o casa impreuna cu terenul aferent.Deoarece fratele avea din partea ... (vezi toată discuția)