avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce inseamna \"temei legal\"? Unde pot gasi o definitie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce inseamna "temei legal"? Unde pot gasi o definitie a sintagmei? ...

Ce inseamna "temei legal"? Unde pot gasi o definitie a sintagmei? (Integrata intr-un act normativ, evident). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 07:03, 28 Septembrie 2021
"temei legal" ... sintagma nu o gasiti reglementata intr-un act normativ.

"temei legal" - reprezinta baza legala (actul normativ) in baza careia/caruia , o entitate juridica/fizica face, nu face sau da ceva.
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Informatii utile in DEX aici: [ link extern ]
Multumesc. Deci, ar reprezenta definitia in parte a fiecarui termen, adunate, nu? De exemplu, intr-un act normativ: "(2) În răspuns se indică obligatoriu numărul și data înregistrării petiției în registrul de evidență a petițiilor constituit potrivit art. 37, precum și temeiul legal al soluției adoptate". Si se "indica" titlul unui act normativ. Legea X. Nu este normal sa faca trimitere la fix articolul, alineatul, litera, etc? Multumesc.
In opinia mea, este normal sa se faca trimitere la textul expres de lege pe care se intemeiaza raspunsul.

DEX-ul nu mentioneaza si nici nu defineste sintagma "temei legal "....
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asta zic si eu, dar nu gasesc cum sa motivez. La ce sa fac trimitere.

Alte discuții în legătură

Definitie juridica Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca definitia juridica a sintagmei \" cazuri urgente \" ? textul de lege care defineste notiunea \'\' urgent/urgenta \'\' d.p.d.v legislativ / legal ? (vezi toată discuția)
Indicare greºita (incompleta) a temeiului de drept. ContSters46797 ContSters46797 Buna ziua, Daca intr-o cerere reconventionala nu am indicat, in drept, toate articolele pe care imi sprijineam afirmatiile in fapt, se mai poate face o ... (vezi toată discuția)
Definirea zilelor calendaristice si a zilelor lucratoare ioshi ioshi Buna ziua Stie cineva daca exista definiti in vreo lege termenii de \\"zile calendaristice\\" si de \\"zile lucratoare\\". Am probleme cu termenul de zile ... (vezi toată discuția)