avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA Achizitie masina SRL neplatitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA Achizitie masina SRL neplatitor de TVA

Buna ziua,

Am achiziționat din UE de pe un site de licitații un autoturism care avea specificat regimul de TVA inclus nedeductibil. Achiziția a fost realizata printr-o firma neplatitoare de TVA cu un cod de TVA intracomunitar.

Cum se procedează cu plata TVAului? Conform vânzătorului, TVA ul masinii este inclus in pretul de vanzare.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 03:20, 2 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Achizitia este facuta in regim special cf art 312 din CF ( regim second hand) si nu se datoreaza TVA in Romania , fiind operatiune neimpozabila aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara auto second-hand (detalii tva) Ovidiu_minos Ovidiu_minos Buna ziua, as dori, va rog, sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Doresc sa achizitionez un autoturism second hand (de la o firma specializata in ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara officemariana officemariana BUNA ZIUA. Va multumesc ca ne ajutati Sint o firma neplatitoare de tva in romania si doresc o achizite remorca auto noua din germania(cam 2000 euro).POT face ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism second kosamaria kosamaria Firma din Romania platitoare Tva daca achizitioneaza autoturism second din UE trebuie sa plateasca Tva? (vezi toată discuția)