avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie intracomunitara

BUNA ZIUA.
Va multumesc ca ne ajutati
Sint o firma neplatitoare de tva in romania si doresc o achizite remorca auto noua din germania(cam 2000 euro).POT face achizitia fara a ma inregistra in roi si fara a ma inregistra ca platitor de tva in tara? Daca pot ,atunci in tara voi avea obligatie financiara in plus,sau de alta natura?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 19:19, 21 Februarie 2015
Din punct de vedere juridic, un autovehicul second hand este acel autovehicul care indeplineste macar una din urmatoarele doua conditii: sa aiba mai mult de 6 luni vechime de la data primei intrari in functiune SAU sa aiba un rulaj mai mare de 6.000 km. Daca una din aceste doua conditii este satisfacuta, atunci autovehiculul intra in categoria celor uzate (second hand).
Achizitia intracomunitara efectuata de catre o persoana fizica sau juridica neplatitoare de TVA

In cazul in care achizitia masinii second hand este realizata de catre o persoana fizica / juridica neplatitoare de TVA, aceasta este obligata la plata TVA: cota de TVA este cea stabilita de statul UE din care se efectueaza vanzarea si este inclusa in factura de vanzare - cumparare emisa persoanei fizice / juridice romaneste (neinregistrata in scopuri de TVA).

Exista o exceptie: in cazul in care vanzatorul actioneaza ca un intermediar, el poate aplica regimul special adresat bunurilor second hand, iar in acest caz cumparatorul nu mai plateste / datoreaza TVA, in timp ce vanzatorul aplica / plateste impozit doar pentru marja de profit (diferenta dintre pretul de cumparare si pretul de vanzare, rezultat in urma revanzarii).
Sursa
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii masini second hand Dl_Sandu Dl_Sandu Un I.I. neplatitor de TVA achizitionez masini second hand din UE .Sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor TVA pentru achizitia si vanzarea de masini ? ... (vezi toată discuția)
Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)
Tva import masini second -hand spatiul ue oscarcuba oscarcuba Buna ziua, Detin o firma cod caen 4511 comert autoturisme si autovehicule usoare (sub 3,5 tone) inclusiv import export,platitoare de tva.Masinile second- hand ... (vezi toată discuția)