avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pasi pentru a afla daca cineva a fost adoptat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pasi pentru a afla daca cineva a fost adoptat

Care sunt pasii care trebuie facuti de catre o persoana matura (38 de ani) pentru a afla daca fost adoptata sau nu? Nu este nevoie a se afla identitatea parintilor biologici, doar o confirmare daca a fost sau nu adoptata persoana in cauza.
Cel mai recent răspuns: Ryel , utilizator 04:49, 5 Octombrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Oare o fi vreun indiciu faptul ca in certificatul de nastere al copilului nasterea sa fie trecuta in registrul starii civile la un an si jumatate de la data nasterii trecuta in certificat?

Multumesc frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu neaparat. Sunt multi parinti care din motive intemeiate sau nu...vor întârzia sa declare copilul nascut la starea civila.
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2021
Ryel, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la Starea civila care a eliberat certificatul de nastere actual. Acolo trebuie sa gasiti informatii despre adoptie daca e cazul...pentru ca noul dvs. certificat de nastere a fost eliberat pe baza unei decizii a unei autoritati. Având in vedere vârsta dvs. e posibil ca adoptia sa se fi realizat in perioada comunista si atunci decizia poate sa fi fost emisa de Consiliul Popular al orasului de domiciliu al parintilor adoptatori.

O alta strategie e sa cautati in arhivele maternitatii din orasul care apare in certificatul de nastere. Daca nu gasiti nimic atunci inseamna ca sunteti nascut in alt oras decat cel care e scris in certificat si deci sunt sanse sa fi fost adoptat. Cineva nascut in Bucuresti care e adoptat de parinti domiciliati la Iasi ...va avea ca loc de nastere in noul certificat Iasi si nu Bucuresti.

Bogdan8421 a scris:

Care sunt pasii care trebuie facuti de catre o persoana matura (38 de ani) pentru a afla daca fost adoptata sau nu? Nu este nevoie a se afla identitatea parintilor biologici, doar o confirmare daca a fost sau nu adoptata persoana in cauza.

~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma urgent: prietena mea doreste sa-si gaseasca parintii naturali stanbogdan23 stanbogdan23 Am o prietena care este disperata. A fost infiata de mica si nu isi cunoaste parinti , si doreste cu disperara se isi gaseasca parinti naturali. Stie doar in ... (vezi toată discuția)
Sunt infiat sau nu? tudorsad tudorsad Buna ziua tuturor! In primul rand, sper ca am ales categoria potrivita sa pun intrebarile care vor urma. Am o mare problema care ma framanta inca din ... (vezi toată discuția)
Adoptie nastase.cris nastase.cris Buna ziua, As dori sa stiu care este actul doveditor al unei adoptii? Va prezit un caz concret ... Sotia mea (nascuta in 1975) a fost adoptata in anul ... (vezi toată discuția)