avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Apanova - bransament separat la o cladire de 2 etaje
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Apanova - bransament separat la o cladire de 2 etaje

Buna seara.

Se da urmatoarea speta : o cladire cu 2 etaje, din care proprietarul etajului 1 este si titular pe contractul cu Apanova, iar proprietarul etajului 2 ii achita pana acum celui de la et. 1 consumul (avand apometru separat).

Acum proprietarul de la 1 intentioneaza sa depuna la Apanova cerere de debransare, dar in prealabil a "debransat" imobilul taind o bucata de teava.

Proprietarul de la etajul 2 doreste sa faca contract si bransament separat, dar a fost refuzat de Apanova pe motiv ca la o astfel de cladire se face bransament unic,

Intrebarea este : exista vreun temei legal care sa oblige Apanova sa incheie contract sau ce se poate invoca in justitie (daca se va ajunge acolo)? Regulamentul-cadru 18/2002 nu ajuta prea mult, doar Cap V Art.28 Alin (2) Un utilizator trebuie să aibă de regula un singur bransament de apa şi un racord de canal, mai multe bransamente şi/sau racorduri admiţându-se în cazuri speciale, cu aprobarea reprezentanţilor administraţiei publice locale, pe baza avizului operatorului."" ar putea fi oarecum utilizat.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru apa nova) abrassu abrassu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc tip vila,pe scara sunt 11 apartamente cu al meu,de ceva vreme numai am presiune la apa rece,sunt singurul cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Vecinul meu nu își achită facturile restante la apanova și se pare că vom ajunge la debranșare deși eu sunt cu plata la zi. ce este de făcut în acest caz? speed_1978 speed_1978 buna ziua.ce este de facut in cazul in care vecinul meu(curte comuna,eu parter el etaj) nu isi achita facturile restante la apanova si se va ajunge conform ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata. va rog sa ma ajutati cu o informatie!contractul ... paulabelioae paulabelioae Buna dimineata. Va rog sa ma ajutati cu o informatie!Contractul de apa incheiat cu furnizorul local este incheiat pe numele fostului sot, care nu mai ... (vezi toată discuția)