Am o problema cu asociatia de proprietari din cadrul careia fac parte. Mama mea, care locuia in acelasi imobil ca si mine, in urma unui litigiu cu aceeasi asociatie are de platit o suma de bani, pentru care i se face poprire pe salariu. pentru ca vine iarna, si in bloc am mai ramas doar 3 apartamente (bloc cu 30 de apartamente)care nu au centrala termica, doresc sa imi montez, in nume propriu o centrala termica. Apartamentul a fost al tatalui meu, care a decedat in urma cu 6 ani, dar in urma caruia nu am facut dezbaterea mostenirii, am acceptat-o doar tacit. In acest moment, din luna august, mama mea nu mai locuieste cu mine, si sunt singur in apartament. Doresc sa imi instalez centrala termica de apartament si nu primesc acordul asociatie, pentru ca ei considera ca datoria mamei care icna nu e achitata este pe apartament, nu personala (datoria nu e cu titlu de intretinere). Vreau sa ii dau in judecata pe obligatie de a face, de a-mi da acordul de instalare a centralei, pentru ca instalarea unei centrale reprezinta o investitie utila si necesara ( intretinerea pe luna iulie m-a costat 250 RON, ptr 5 mc de apa calda). As dori sa stiu daca am sanse si daca exista ceva cauze in materie care sa le studiez.
va multumesc
cine este proprietarul... este o problema juridica pe care va trebui sa o lamuriti cat mai devreme ca ulterior sa nu existe prbleme.
2 asociatatia de proprietari se pronunta cu privire la solicitarea dvs de a monta centrala in cadrul adunarii generale a propritarilor. dar inainte de a monta centrala in conformitate cu OG. 73/2002, coroborat cu Normele metodologice privind organizarea si functionarea asociatie de proprietari, aprobate de HG 400/2003, modificata, dvs aveti obligatia de a va adresa asociatie cu o cere , inaintata furnizorului de agent termic, pt intocmirea unui referat tehnic care are menirea de a indica miodificarile economico tehnice cu privire la deracordare. iar cand va sosi referatul de la furnizorul de agent termic, impreuna cu acordul locatarilor , va prezentati la ascociatei, care in cadrul adunarii generale va hotari daca este saui nu de acord. datoria dvs fata de asociatie nu are nici o legatura cu cererea de deracordare de la sistemul SACET. asociatia nu are decat sa va dea in judecata pt recuperarea acelei datorii pe drept comun, dara daca dvs respectati legea, intruniti conditiile mai sus enumerate, au obligatia de a v lasa sa deracordati, si sa montati centrala, mai ales in situatia in care ati mai ramai numai 3. oricum sistemul deja este distrus, deracordarea dvs nu va mai produce efecte negatiev, perjudicii celor care raman in sistem.
3 daca veti introduce actiune ... obligatia de a face- mergand pe acesta motivare , veti castiga cu siguranta. dar anul asta nu veti monta centrala... de ce? se apropie sezonul rece, or in sezonul rece legea interzice deracordarile. ar mai exista si alte cai judiciare, de rezolvare a problemei, dar nu va invat la prostii.
1. proprietari sunt eu, fratele meu si mama mea, dar nu s-a facut dezbaterea mostenirii, doar o acceptare tacita a acesteia, deci suntem proprietari indivizi cu cote ideale.
2. nu sunt racordat la CET, ci la o centrala de scara, de 20 ap. din care mai sunt racordate 3, deci nu am nevoie de acordul CET; iar asociatia, pt ca mama mea are datorie al ei, care orcium se plateste prin poprire salariala, nu rvea sa imi aocrde mie dreptul de a imi pune centrala termica.