avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despagubire teava de gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despagubire teava de gaze

Buna ziua. Am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns pana in momentul de fata. Anul acesta am cumparat un apartament intr-un bloc construit inainte de 89 care are in scara blocului pana la parter trasa o teava de gaze din care este racordat un singur apartament.Intrucat am dorit sa ne racordam si noi la aceasta teava, a trebuit sa luam acceptul prin semnatura a proprietarului care este racordat la acea teava. La 2 zile dupa aceasta, am fost sunat de catre vechiul proprietar al apartamentului (cel care a realizat instalatia in anul 2001 si a vandut apartamentul in 2009) si mi-a spus ca pe el trebuie sa il despagubim si sa ii luam acceptul pentru teava de gaze ca el este proprietarul acesteia. Apartamentul nostru se afla la etajul 2, proiectul tevii de gaze este facut pentru doua coloane pana la etajul 4, insa fizic s-a tras o singura coloana pana parter: intrucat ni s-a parut ciudat acest lucru, dar si faptul ca vechiul proprietar ne solicita initial suma de 5000 de lei, apoi 3000 de lei, fara sa aiba o baza pe care cerea sumele (chitante etc-doar proiectul in sine), am discutat cu proiectanta si am facut o declaratie notariala prin care ne asumam ca vom despagubi proprietarul tevii de gaze-urmand sa aflam ulterior care dintre ei este. Am facut proiectul, l-am depus la operatorul de gaze (distrigaz), am luat acceptul si toate documentee si ne-am apucat de lucrare. In ziua in care ne-am racordat in teava de gaze de la parter a aparut vechiul proprietar al apartamentului pe scara si ne-a amenintat ca ne da in judecata. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce se poate intampla si ce ar trebui sa fac in continuare. Va multumesc din suflet.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2021
filip011, utilizator
Cel mai recent răspuns: filip011 , utilizator 09:47, 21 Octombrie 2021
Lasati-l sa va dea in judecata.
Dar merita sa ii dati formularul acela de accept si sa va scrie pe el ce suma pretinde...
In instanta se vor cere facturile.


vali m a scris:

Lasati-l sa va dea in judecata.
Dar merita sa ii dati formularul acela de accept si sa va scrie pe el ce suma pretinde...
In instanta se vor cere facturile.

Si aceasta judecata este penala? Patim ceva de genul dosar penal?
Vechiul proprietar ,de la momentul transmiterii dreptului d eproprietate,a pierdut orice drept sa mai ceara pretentii asupra instalatiei edificate in imobilul unde a locuit
Nu are temei legal in pretentie


ynocentta a scris:

Vechiul proprietar ,de la momentul transmiterii dreptului d eproprietate,a pierdut orice drept sa mai ceara pretentii asupra instalatiei edificate in imobilul unde a locuit
Nu are temei legal in pretentie

Asa ne-am gandit si noi. In ziua in care ne-am racordat la teava a venit inclusiv cu politia dupa el. Acestia insa au zis ca nu este in competenta lor sa ia masuri in situatia data. Pe contractul de vanzare cumparare al imobilului pe care mi l-a aratat actualul proprietar nu este specificat ca isi pastreaza vreun drept al acestei instalatii. Pot sa va spun ca oamenii din bloc, de 20 de ani nu au reusit sa se racordeze la gaze, datorita faptului ca fostul proprietar emitea pretentii de ordinul zecilor de milioane pentru acceptul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coloana de gaze de pe scara ??!!! Silviu79 Silviu79 Buna ziua! In anul 2008 coloana de gaze pentru centrale termice de apartament de pe scara blocului era ridicata pana la etajul 2. Eu locuind la etajul 4 a ... (vezi toată discuția)
Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)
Racordare la teava de gaze din bloc DOctavian DOctavian Buna ziua. Doresc sa ma racordez la conducta de gaze de pe scara blocului. Initial , conducta de gaze a fost bagata in bloc pana la parter si s-a legat doar ... (vezi toată discuția)