avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citație in calitate de suspect !! Sunt plecat in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citație in calitate de suspect !! Sunt plecat in Anglia sa vin ...

Citație in calitate de suspect !!
Sunt plecat in Anglia sa vin in România sa ma prezint sau nu ?? Ma puteți ajuta cu sfat va rog ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:57, 27 Octombrie 2021
Angajați un avocat bun și.o.sa va informeze.
Trebuie analizat cazul.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va prezentati. In cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, se poate emite mandat de aducere împotriva dvs, iar în cazul sustragerii, judecătorul poate dispune arestarea preventivă.
Daca nu aveti posibilitatea sa va prezentati anuntati organul de urmarire penala despre aceasta situatie. Aveti dreptul sa va angajati avocat care sa va asiste/reprezinte in fata organelor judiciare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recomandabil este sa va prezentati, La primul termen puteti sa solicitati prezentarea prin videoconferinta prin skype (unele instante folosesc skype, alte instante folosesc alt program de videoconferinta) - trebuie un telefon mobil + legatura internet + cont skype sau alt tip de cont. Trimiteti o cerere prin e-mail-ul instantei prin care solicitati acest lucru sau luati legatura prin telefon cu instanta ca sa va precizeze unele aspecte tehnice. Intrati pe site-ul portal.just.ro (asa scrieti in bara de adrese) si vedeti ce contine dosarul de la instanta. Apoi daca considerati ca este necesar puteti sa va angajati si un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde ati fost citat pentru ca nu specificati La organele de urmarire penala politie procuratura sau in instanta (desi instanta nu citeaza suspecti ci martori iar calitatea unei parti este determinata direct de catre organele de urmarire penala)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fără avocat angajat trebuie sa se prezinte în mod obligatoriu.
Nu are de ales.

Doar inculpații arestați preventiv sunt audiați prin videoconferință la instanta.
Legea nu prevede o astfel de audiere.
Am întâlnit insa si caz la prima instanță care sa audieze prin Skype în starea de urgenta când nu circula nimeni nicăieri și era o distanta de vreo 500 KM între inculpat și instanță cu suspiciune de covid a inculpatului aflat în izolare.
Doar ca era o simpla declarație pe ședința de măsură preventiva în vederea revocării măsurii controlului judiciar.

La.procuror se audiază direct de procuror în biroul procurorului.
La fel si la politie.

Eu am avut cazuri în care am amânat cu câteva luni audierea ca avocat dar nu se poate la nesfârșit amâna.
Am avut și cazuri în care a greșit procurorul si fiind nevinovat clientul nici nu l-a mai chemat la audiere după ce au insistat foarte tare cu audierea.
Sunt cazuri și cazuri și de aceea trebuie ca avocatul sa analizeze cazul intrucat nu exista o soluție universal valabila.
Eu în cazuri identice folosesc chiar variante de apărare diferite pentru a evita o problema ulterioara care încă nu este vizibila și care ar incurca situatia clientului, dar, pe care eu o pot estima și vedea.
Avocatul de caz va decide în aceasta speta.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pentru procuror ionut_hangheru ionut_hangheru Buna ziua as dori sa aflu cum sa fac o cerere pentru procuror precum ca parasesc tara, Mentionez ca in urma cu cateva zile am fost citat la procuror si mi-a ... (vezi toată discuția)
Arestare preventiva pentru sustragere de la urmarirea penala.cerere de amanare pentru angajare aparator CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea vizeaza situatia in care inculpatul este liber ( nu este retinut) si este citat pentru a se judeca propunerea de arestare preventiva formulata de ... (vezi toată discuția)
Recunoastere vinovatie-munca in strainatate ContSters373852 ContSters373852 daca esti plecat din roamnia si uterior intervine sa fi cercetat pentru delapidare , fals si uz de fals in roamnia, dupa audierea mea, ma declar vinovat, mai ... (vezi toată discuția)