avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recunoastere vinovatie-munca in strainatate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recunoastere vinovatie-munca in strainatate

daca esti plecat din roamnia si uterior intervine sa fi cercetat pentru delapidare , fals si uz de fals in roamnia, dupa audierea mea, ma declar vinovat, mai pot parasi tara pana la sfarsitul procesului pentru a ma intoarce la munca in tara in care locuiesc acuma ?
Daca nu se dispune o masura peventiva impotriva dvs prin care sa fiti obligat să nu depăşiti o anumită limită teritorială, puteti pleca.
Atentie insa, suspectul/inculpatul are obligaţia de a se prezenta la chemările organelor judiciare, atrăgându-i-se atenţia că, în cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, se poate emite mandat de aducere împotriva sa, iar în cazul sustragerii, judecătorul poate dispune arestarea sa preventivă, precum si obligaţia de a comunica în scris, în termen de 3 zile, orice schimbare a adresei, atrăgându-i-se atenţia că, în cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, citaţiile şi orice alte acte comunicate la prima adresă rămân valabile şi se consideră că le-a luat la cunoştinţă.
Daca se incepe irmarirea penala va puteti angaja avocat pentru a nu veni in tara decat daca este strict necesar si ca sa nu riscati vreo arestare in lipsa.

Audierea se poate face si prin comisie rogatorie daca aveti avocat angajat.
Deci, sa nu mai fie necesar sa veniti in tara si nici sa nu riscati sa fiti arestat in lipsa.

In functie de situatie se poate insa solicita arestarea inculpatului de parchet si daca vine in tara si daca nu vine dar aceasta este o alta discutie.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
cum mi se va aduce la cunostiinta de organele judiciare ca as fi cercetat intr un dosar penal daca eu nu sunt in roamnia ?nu stiu daca exista un prejudiciu, si daca exista cu toate ca nu sunt vinovat de producerea lui, pot sa l platesc sa se termine procesul mai repede si sa ma declar vinovat ? ce pedeapsa a-si primi ? mulumesc mult
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
ContSters373852, utilizator
O sa fiti citat, daca nu va prezentati, va poate trimite in judecata si judeca si in lipsa.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pentru procuror ionut_hangheru ionut_hangheru Buna ziua as dori sa aflu cum sa fac o cerere pentru procuror precum ca parasesc tara, Mentionez ca in urma cu cateva zile am fost citat la procuror si mi-a ... (vezi toată discuția)
Calitatea de inculpat....... ce inseamna asta? auraneg auraneg daca intr-o cercetare penala ti se schimba titulatura din suspect in inculpat implica ce? (vezi toată discuția)
Audiere martor/inculpat laur2013 laur2013 In ce conditii un martor poate fi audiat la domiciliul acestuia daca sectia de politie este din alt judet? In ce conditiipoate fi audiat un inculpat daca ... (vezi toată discuția)