avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Stau Intr -un cartier in care casele sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Stau Intr -un cartier in care casele sunt situate ...

Buna ziua! Stau Intr -un cartier in care casele sunt situate pe partea stângă cum se intra in cartier, mai puțin ultima casa in care se termina drumul.toti avem cota 1/18 din 1209 mp,iar drumul este declarat drum acces( servitute de trecere).
Întrebarea mea este daca eu îmi pot parca mașina pe partea stângă , partea cu gardul in dreptul proprietății noastre practic.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:18, 10 Decembrie 2021
Daca prin asta nu impiedicati accesul nici unui alt proprietar in nici un fel (sau accesul unei ambulante, masini de pompieri, etc) da. Daca vreunul din ceilalti coproprietari nu e multumit de asta sau se simte lezat in vreun fel, acesta se va putea adresa instantei in sensul obligarii dvs de a nu mai parca pe acest teren.
Mulțumesc!
Asta este problema,vecina mea îmi spune că trebuie să i las in fața porții "dreptul de 6 metri",ori eu îmi parchez mașina la poarta pe partea cu gardul din fata proprietății mele și îi mai rămâne de distanta de 2 m.
Și încă o întrebare: eu îmi pot muta poarta altfel de cum a fost inițial făcută de dezvoltător?


Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator
Atunci parcati masina si asteptati sa va oblige sa nu o mai parcati daca reuseste sa dovedeasca ca o incomodati in vreun fel.
Puteti muta poartea numai daca obtineti autorizatie de construire in acest sens. (cu toate consecintele si obligatiile ce decurg din asta)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare pe cota indiviza loredanan21 loredanan21 Ce putem face daca cineva parcheaza pe locul nostru de parcare pe un drum de servitute din care avem cota indiviza 30% si pentru care am platit atat la ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de parcare ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua.... Locuiesc in sectorul 6 la curte. Doresc sa stiu si eu ce lege.... sau ce act obliga un sofer sa nu parcheze masina in fata portilor proprietatii ... (vezi toată discuția)
Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)