avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema Antecontract imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema Antecontract imobil

Buna ziua, am făcut un antecontrac ( promisiune bilaterala de vânzare ) pentru un imobil ( o garsoniera ) in valuare de 30.000. In decembrie 2020 am dat avans 10.000 euro, urmând că diferența de 20.0000 sa o plătesc în momentul în care acesta este gata, la cheie. Termenul era 30 Iunie. In data de 30 Iunie imobilul nu a fost gata așa că m am prezentat la notar și am făcut o notificare prin care s a menționat că m am prezentat la notar iar dezvoltatorul nu a venit pt că imobilul nu era gata.
Acum suntem la 1 an de când am dat avansul, decembrie are 2021 și primesc telefon de la dezvoltator că vrea diferența de bani, sa facem actele finale altfel îmi dă înapoi avansul de 10.000 euro.
Menționez că mai trebuie conectate gazele, liftul și montata balustrada balconului..
I am zis că o să i dau diferența în momentul în care mă pot muta și am totul la cheie..
M a amenințat că îmi dă banii înapoi 10.000 pt că există o clauza prin care a întârziat din motive care nu tine de el (nu sunt gazele trase).
Conform contractului trebuie sa mi dea 20.000 euro. Dublu față de cât am dat avans. Ce pot face în situația asta ?

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare apartament nou iulyaD iulyaD Buna, Am nevoie va rog de un sfat ....si scuze daca scriu prea mult ..:(Ca multi tineri , ne-am gandi sa ne luam un ap nou, credit ipotecar. In noiembrie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! fiica mea a achiziționat o garsonieră, blocul de ... ramada01 ramada01 Bună ziua! Fiica mea a achiziționat o garsonieră, Blocul de garsoniere nu este inca finalizat decat 95%, urmand a fi dat in folosinta in Iunie 2024. La ... (vezi toată discuția)
Antecontract achiziție imobil ionutalex86 ionutalex86 Buna seara tuturor! Ma numesc L.Ionut si am o intrebare legata de un antecontrac de vanzare cumparare al unei garsoniere. Il luna octombrie 2016 am facut un ... (vezi toată discuția)