avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie cresterea copilului

buna seara,
sunt o viitoare mamica de gemeni si as vrea sa stiu daca voi primi indemnizatie pentru cei doi copii sau doar pentru unul?
cunosc cazul in care mama tripletilor a dat statul in judecata si a castigat si nu stiu daca de atunci legea s-a schimbat .
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:05, 14 Ianuarie 2011
1. Conform OUG 111/2010, art.5(1) cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu 600 lei pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.
2. Adica indiferent de ce cuantum va avea indemnizatia calculata cu 75% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoate nasterii (dar nu mai putin de 600 lei) pentru al doilea copil, din gemeni, veti primi inca 600 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul indemnizatiei pentru gemeni elabina elabina Va rog sa imi spuneti si mie cat va fi indemnizatia ptr cresterea a 2 gemeni? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Vicio Vicio Indemnizatia creștere copil este aceeasi pentru ambii copii daca am gemeni sau difera? (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru gemeni nica_irina nica_irina Buna ziua, in luna ianuarie voi naste gemeni! Si am o nelamurire, cum voi lua indemnizatia ??85% din salariu brut sau net? (vezi toată discuția)