avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua ! Am si eu o intrebare....Am doua fetite gemene... sotia va ramane in concediul de crestere copil... Cum se va calcula indemnizatia de crestere ? Pentru fiecare copil in parte sau ... ? Va multumesc frumos..
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:09, 9 Octombrie 2010
1. Din OUG 148/2005
Art.2 Cuantumul indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1) se majoreaza cu 600 lei pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.

2. Asta inseamna ca pentru primul copil veti primi indemnizatia in cuantum de 600 de lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei, iar pentru cel de-al doilea copil veti primi indemnizatia de 600 de lei.


Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere gemeni 2013 + stimulent insertie pentru reintoarcere mai devreme de 1 an sacha2013 sacha2013 Buna ziua, In 2013 urmeaza sa nasc gemeni. Voi opta pentru varianta de concediu de crestere de 1 an si am 2 intrebari adresate celor ce considera ca ma pot ... (vezi toată discuția)
Gemeni - solicitarea platii indemnizatiei retroactiv tunarumihaela tunarumihaela Am nascut gemeni in anul 1994.Conform deciziei ,eu pot sa beneficiez -daca dau in judecata-de banii pentru al doilea copil?Multumesc,Mihaela (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ptr. gemeni ( retroactiv ) nicoleta001 nicoleta001 BUNA ZIUA . As dori sa stiu daca se mai poate recupera indemnizatia de crestere a copilului aferenta celui de al doilea copil dintr-o sarcina gemelara .Mai ... (vezi toată discuția)