avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Land Rover Discovery - Problema motor schimbat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Land Rover Discovery - Problema motor schimbat

Buna ziua,

Adresez aici o situatie cu care ma confrunt in ultimii doi ani vizavi de o masina si anume:
In anul 2019 am achizitionat in sistem leasing financiar pe firma mea, prin intermediul BT LEASING, o masina marca Land Rover Discovery cu 7 locuri. Masina era produsa in martie 2017 si a fost masina de drive test a importatorului Jaguar Land Rover Romania. Cand am achizitionat masina avea undeva la 37.000 km la bord, garantie producator pana in martie 2020 precum si garantie extinsa 2 ani (2019 - 2021).
Prin urmare masina a fost achizitionata in luna septembrie 2019 (semnat actele de leasing, dat un avans de 12.000 eur). Totul bine si frumos. O masina frumoasa, spatioasa, eleganta.
Prima problema aparuta a fost in luna octombrie 2019, cand am fost nevoit sa fac un drum de la Iasi la Bucuresti. A plouat tot drumul in acea zi...o ploaie puternica....am sesizat la un moment dat ca intra apa in masina in partea dreapta, fata, pe la stalp. Fac poze, iau legatura cu cei de la Casa Auto Iasi care mi-au recomandat si vandut masina...le trimit poze...imi spun sa vin cu masina in service cand revin la Iasi pentru a verifica chederul de la parbriz. (Asta se intampla pe data de 4 octombrie 2019).
Revin la Iasi, duc masina la service....dupa ce le las masina, sunt sunat si mi se spune ca s-a rezolvat problema si ca era de la chederul de la parbriz....nu era prins bine...asta in conditiile in care eu nu schimbasem parbrizul iar ei nu-mi spusesera deloc ca ar fi avut parbrizul spart.
Am lasat de la mine si m-am bucurat ca s-a rezolvat problema. Aiurea....era doar in capul meu aceasta speranta.
In dimineata zilei de 13 iulie 2020 dupa o ploaie puternica in Iasi (mai precis seara de 12-13 iulie 2020: stiu exact datele deoarece am poze facute cu telefonul), ma urc in masina sa plec spre birou si cand colo...surpriza imensa...neplacuta....aveam suportul de pahare din lateral pline de apa...nu stiam de unde si cum...sun din nou la Casa Auto Iasi...ii informez despre problema constatata de catre mine...imi spun sa vin cu masina in service...duc masina in service..constata ca este iar de la cheder...imi pun un cheder mai vechi luat de la un microbuz Mercedes Sprinter (mi-au spus ca se potriveste) si cica problema este rezolvata....dar dupa doua zile datorita apei care a intrat in interior nu mai functiona trapa, luminile de interior, etc.....iau legatura cu ei....duc iar masina in service....unde sta in jur de 3 luni deoarece mi-au spus ca trebuie sa schimbe un calculator de la plafoniera care a fost afectat de apa intrata....am stat 3 luni fara masina timp in care am platit ratele de leasing si casco la masina in conditiile in care masina era in service la Casa Auto Iasi.
Cireasa de pe tort vine in sept 2020 cand la 47.000 km se strica motorul...asta in conditiile in care masina iesise din garantie...noroc ca am avut garantie extinsa si a mers asa....motorul a costat in jur de 70.000 lei (platit de asigurator) iar eu pe firma am platit doar 10.000 lei contravaloarea TVA-ului. Iar am stat fara masina pana in dec 2020.
Am incercat pe parcursul anului 2021 sa vand masina dar toti potentialii clienti interesati de masina cand auzeau ca are motorul schimbat, renuntau la a mai continua discutiile chiar daca eu ma duceam cu pretul cat de jos puteam numai sa dau masina.
Colac peste pupaza, de doua zile motorul are o bataie din nou. Am luat legatura cu service-ul de la Casa Auto si sunt programat la o verificare si o diagnoza pentru luni, 20.12.2021. Eu banui ca este iar motorul si ca va trebui schimbat din nou.
Ori in aceste conditii eu as vrea sa incerc sa dau in judecata producatorul Land Rover, Importatorul Jaguar Land Rover de la Bucuresti precum si Dealer-ul Jaguar Land Rover Iasi pe cei de la Casa Auto pentru toata aceasta situatie, pentru banii pierduti, pentru nervi, zbucium, dezamagire si frustrare.
Ma poate ajuta vreun avocat bun cu ceva sfaturi in aceasta speta? Sunt sanse de castig? Daca mai schimb inca o data motorul nu mai am chiar nicio sansa sa mai scap de aceasta masina.
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: nzs93 , utilizator 14:05, 11 Octombrie 2023
Buna ziua,
Pe forul nu se pot face recomandari dar puteti alege dvs. un avocat din lista de mai jos si discuta in privat cu acesta.
www.avocatnet.ro/Avocat-din-...

Personal... cred ca aveti sanse de castig, mai ales toate astea.
Buna seara,
Sunt puțin confuz. Spuneți că vi s-a înlocuit motorul in garanție, dar totuși ați plătit 10.000 lei TVA. De ce, daca mașina era în garanție? Care sunt condițiile garanției extinse? In principiu, nu puteți da in judecata, cel puțin deocamdată, pe nimeni, atâta timp cât reparația sau, in cazul dvs, înlocuirea unui al doilea motor, se face în garanție, fara plata client. Reveniți, va rog, cu detalii după ce veți merge din nou în service.
Succes!
Eu incerc de un an sa vand aceasta masina si toti potentialii clienti care au fost interesati sa o cumpere cand au auzit ca la 47000 km i-a fost schimbat motorul, au renuntat la a mai cumpara masina!
Credeti ca va mai cumpara cineva aceasta masina cu 2 motoare schimbate pana la 70.000 km?
Dvs ati achizitiona o masina indiferent de marca care figureaza in istoric cu 2 motoare schimbate in decura de 70.000 km?
Multumesc!

Legat de confuzia dvs….eu nu am favut altceva decat sa platesc ceea ce mi-a comunicat service-ul dealer-ului Auto din Iasi respectiv importatorul pe Romania…ca asta este procedura….asigurarile nu sunt purtatoare de TVA iar firma mea fiind platitoare de TVA, am platit TVA-ul aferent inlocuirii motorului direct catre service-ul dealer-ului!

Imi doream sa am din nou masina pentru care plateam leasing financiar…pe parcursul celor 4 luni cat masina a stat pe dreapta fara motor, eu am platit in continuare leasing-ul fara a ma bucura de masina!

Vi se pare firesc si normal???

Multumesc!

Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu mi se pare in regula sa plătiți vreo suma de bani, în condițiile în care afirmați că mașina era în garanție. Dar, probabil, ați fost lămurit din ce cauza trebuie sa plătiți, ceea ce înseamnă că mașina nu v-a fost reparată în garanție, ci pe o asigurare de răspundere civilă service. Dar nici acolo nu trebuia sa plătiți. Oricum e tardivă treaba. Legat de motor, fie că va place sau nu, nu veți obține nici un fel de despăgubire atâta timp cât înlocuirea se face în garanție fără plata client.
Ca o părere personală, DA as cumpăra o mașină cu motorul schimbat, indiferent de km. Problema legata de vanzarea mașinii dvs este in alta parte, nu la motor, dar nu face obiectul acestui topic.
Vă doresc succes in toate demersurile dvs!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineata, Chit ca nu o sa va ajute foarte mult mesajul meu, citind prima problema si ulterior ca ati avut probleme cu trapa, era destul de clar ca nu pe la chederul de la parbriz intra apa. Problema apare la masinile cu trapa, cand se infunda furtunul de inlaturare a apei colectate in zona de langa trapa. Nu au stiut, probabil la prima problema au si mintit ca au prins chederul mai bine. Puteti sa verificati si dvs, acest aspect, pentru ca pentru mine, din start, diagnosticul pus a fost gresit...

Alte discuții în legătură

Motor stricat la 27.000 km, reprezentanta land rover ridica din umeri land-rover land-rover Am un autoturism Land Rover an 2020 cu motorul stricat la 27.000 km. Autoturismul se afla in primul an de garantie. Service-ul autorizat Land Rover da din ... (vezi toată discuția)
Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un ... bocanceag@gmail.com bocanceag@gmail.com Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un dealer auto,dupa 1 luna de zile mașina s-a defectat,de vina ar fi motorul, piston topit,bucati ... (vezi toată discuția)
Dilema masina offsetman offsetman Am urmatoarea dilema: mi-am cumparat azi un logan, an 2008, decembrie, motor 1.6 16 v, 105 cp, am dat 3900 e, 44.000km. ce; de la care am cumparat-o mi-a zis ... (vezi toată discuția)