avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... buna ziua.. am primit o scrisoare de instiintare de la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

buna ziua.. am primit o scrisoare de instiintare de la o societate ...

buna ziua..
am primit o scrisoare de instiintare de la o societate de recuperari ca as mai avea ceva de plata la un dosar deschis de acestia in 2017 , pentru o recuperarea unei sume reclamate de o banca.
Mentionez ca in 2017 am platit executorul angajat de aceasta societate de recuperari , cu suma pe care mi-a transmise-se intr-un plan de plate in rate si atat....altceva nu am mai platit. Am chitanta de plata integrala a onorariului cerut de executor.
Intrebarea mea este, ce as mai putea face acum ca sa evit plata sumelor destul de mari , raportat la pensia mea si asa neindestulatoare ?

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2021
page_rrr, utilizator
Cel mai recent răspuns: page_rrr , utilizator 14:03, 26 Ianuarie 2022
Buna ziua, Contestatie la executare. Este intr-adevar o practica a recuperatorilor sa mulga de la vaca care da lapte, sens in care solicita dobanzi mai mult sau mai putin inventate.
se poate invoca prescriptia ?
mulktumesc...
Se poate, daca este si fundamentata, este si mai bine.
pai eu , in afara de onorariul executorului , nu am mai facut nici o plata din 2017 pana in dec. 2021 cand am primit instiintare de la Kredyt Incaso ca as mai avea de plata 6000 lei catre creditorul meu BCR ,...dar nici ei nu au mai facut nimic de atunci, ca sa recuperreze ceva de la mine , nici recuperatorii dar nici creditorul care ia angajat.
Fundamentarea de care amintit , ar fi trecerea a 4 ani din dec 2017 pana in dec. 2021. Nu este suficient ?
stima...
Este o discutie aici, in sensul daca in cei 4 ani a intervenit prescriptia dreptului de a cere executarea silita, sau daca aceasta prescriptie a fost intrerupta. Adica, dvs veti face contestatie la executare, veti invoca prescriptia, iar creditorul va invoca intreruperea/sau dupa caz, suspendarea acesteia, si apoi, instanta, verificand actele, se va pronunta in consecinta.

Alte discuții în legătură

Cesiunea de contract de credit este acelasi lucru cu cesiunea de creanta? Dragos Constantin Dragos Constantin Buna ziua. Sunt executat silit din cauza unui contract incheiat cu BRD in 2012. Am primit notificarea in 2014 in care scrie ca: a fost cesionat [b]dosarul ... (vezi toată discuția)
Lipsa semnatura contract, prescriptie - pot castiga in instanta? olaru.andrei olaru.andrei Buna ziua, Am primit o \"comunicare adresa\", pentru un dosar cu stadiul procesual \"Fond\" in care sunt anuntat ca, in calitate de parat sunt dat in ... (vezi toată discuția)
Executare silită firma de recuperare Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua! Am aflat ieri ca am o executare silita Kredyt Incaso pt un credit Bcr. Peste o luna ar fi intervenit prescriptia. Ce sanse de castig am daca depun ... (vezi toată discuția)