avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul salar mediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul salar mediu

as dori sa stiu modalitatea de calcul a unui salar mediu pe unitate(ptr nasterea unui bebe).se calculeaza pentru luna in care s-a nascut bebe?precizez ca in unele luni salariile sunt mai mari,mult mai mari vara de exemplu.bebe s-a nascut in noiembrie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 17 Aprilie 2011
Se calculeaza la nivelul salariilor din luna in care urmeaza sa fie platit acest ajutor.

Deci, daca faceti cerere in luna ianuarie se va calcula ptr veniturile din luna ianuarie.
daca in ccm al societatii se spune ca se acorda in cazul concedierii se acorda 50%din salariul brut al angajatului si in cel la nivel national ca se acorda minim un salariu net care se va lua in considerare?cel colectiv la niv de unitate sau cel national?
este legal sa existe diferenta asta?adica sa nu se dea minim un salar ?
In mod normal, prevederile din CCM la nivel national sunt cu caracter minimal. Deci, orice negociere de prevederi in cadrul unui CCM la nivel de unitate porneste de la nivelul minim stipulat in CCM la nivel national.

Evident ca salariatului i se aplica clauza mai favorabila.
Calcularea salariului mediu pe unitate se face pe baza mediei lunare dintre salariile tuturor salariatilor si numarul de salariati.

Intrucat nu sunt precizari legislative clare,in functie de politica companiei fiecare angajator isi sttabileste propriile reguli adica,salariul mediu pe unitate poate fi stabilit pe an fiscal sau se calculeaza pe 12 luni anterioare nasterii copilului.
Baza de calcul pentru salariul mediu pe unitate este suma salariilor tuturor angajatilor impartita la numarul acestora , in luna in care s-a nascut dreptul!
In cazul dvs, in luna noiembrie.
Nu conteaza daca ati depus cererea in noiembrie, ianuarie sau martie. Veti primi aceasi suma.

Daca exista o prevedere in contractul colectiv la nivel de unitate referitoare la salariul bonus pentru nastere, atunci se va acorda suma cea mai mare intre 50% din salariul brut al dvs si salariul mediu pe unitate.

Alte discuții în legătură

Salar mediu pe unitate pentru nastere copil lidialyly lidialyly Buna ziua, Intrebarea mea: CCM se aplica si in unitatile in care sunt mai putin de 21 angajati? Noi suntem 7 angajati in unitate. O angajata are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere LUMI1971 LUMI1971 Am avut o salariata,cadru didactic,incadrata pe perioada determinata,care a nascut pe 30 august 2007.Incepand cu 01.09.2007 s-a mutat la alta unitate ... (vezi toată discuția)
Art 55, lit c, ccm lnn ContSters60781 ContSters60781 Am vazut ca sunt multe discutii pe tema salariului mediu pt mamici. As vrea sa recapitulez aceste informatii de pana acum, pentru a fi sigura ca nu gresesc. Va ... (vezi toată discuția)