avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salar mediu pe unitate pentru nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salar mediu pe unitate pentru nastere copil

Buna ziua,
Intrebarea mea: CCM se aplica si in unitatile in care sunt mai putin de 21 angajati? Noi suntem 7 angajati in unitate. O angajata are dreptul la acel salariu minim pe unitate, prevazut de art. 51 din CCM la nivel national? Noi nu am avem negociat si semnat un CCM.
Si daca se acorda acest drept, cum se calculeaza suma? Raportat la salariul din ultima luna? la luna in care se face cererea?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:36, 26 Noiembrie 2009
CCMUNN este aplicabil la nivel national, nu se aplica in raport cu numarul de angajati.
Salariul meduiu brut pe unitate din luna in care se face plata.
CCMUN este aplicabil tutror salariatilor indiferent de numarul lor la un angajator din sector public sau privat. Salariul mediu la nivel de unitate se calculeaza astfel: Se aduna toate salariile din unitate si se impart la numarul de angajati din unitate.
Salariu mediu mediu brut pe unitate este rezultat din total salarii brute impartit la numarul de salariati din unitate (din luna in care ati nascut) (unitate = firma/societate).
Un salariu mediu pe unitate este minimum obligatoriu pentru orice angajator(art.51 lit.c din CCmuNN).
Daca aveti contract colectiv de munca pe ramura in care acest drept sa fie mai mare se aplica acesta.
Trebuie sa faceti cerere pana in 6 luni de la nastere.
Va multumesc pentru raspunsuri..dar, este vorba de salariul brut sau net???
Este vorba despre salariul brut.

Alte discuții în legătură

Art 55, lit c, ccm lnn ContSters60781 ContSters60781 Am vazut ca sunt multe discutii pe tema salariului mediu pt mamici. As vrea sa recapitulez aceste informatii de pana acum, pentru a fi sigura ca nu gresesc. Va ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nastere ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera ... (vezi toată discuția)
Salariu bonus la nastere la 2 angajatori pytu_elena pytu_elena lucrez la 2 angajatori ; unul cu norma intreaga si unul cu jumatate de norma. am nascut pe 2 iulie si am inteles ca in ccm este stipulat acordarea unui salariu ... (vezi toată discuția)