avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 55, lit c, CCM lnn
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 55, lit c, CCM lnn

Am vazut ca sunt multe discutii pe tema salariului mediu pt mamici. As vrea sa recapitulez aceste informatii de pana acum, pentru a fi sigura ca nu gresesc. Va rog frumos sa ma corectati unde e cazul si sa ma lamuriti unde nu stiu inca.

- se acorda oricarei mamici de catre firma unde era angajata cand a nascut, pe baza unei cereri (si celor de la firmele sub 21 de angajati oare ? - nu e cazul nostru insa vreau sa stiu);
- se face calculul pe baza salariilor din luna in care se face cererea si se si acorda acesta;
- aici nu mi-e clar: salariile nete sau brute (la noi se acorda si scutirea de impozit pt programatori - deci este o diferenta mare intre ce e salariul net si ce e brut);
- nu se platesc contributiile aferente si nici macar impozit; nu intra pe statul de plata ci e o suma virata in baza cererii angajatei si a unei decizii emisa de angajator ?! Asa este ?

Mentionez ca am sunat la ITM si mi-au spus ca prevederile CCM la niv national nu sunt obligatorii daca nu sunt incluse si in cel de unitate. Daca va puteti inchipui asa ceva......... Cat despre salariu, a zis ca nu a mai intrebat-o nimeni si ca "habar nu are" cum se calculeaza.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:31, 16 Noiembrie 2009
Scuze !! Art 51 e in titlu, nu 55 insa nu mai pot corecta.
Nu va suparati, dar nu inteleg la ce va referiti cand spuneti "salariu mediu ptr mamici"
Nu e nici o problema; de aceea am pus insa si art 51, lit C, CCM la niv national.
Este vorba de binecunoscutul "salariu mediu pe unitate platit mamei".
Multumesc.
Este vorba de salariu mediu brut pe unitate.
Prevederile CCMUN se aplica tuturor, chiar daca ele nu sunt prevazute in CCM la nivel de unitate.
Aceste drepturi se acorda indiferent de numarul de salariati ai unitatii.

Alte discuții în legătură

Art 51 lit c- din ccmn vasiur vasiur Buna ziua! Cum se pune in aplicare art 51 din CCMN: ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pentru nastere copil lidialyly lidialyly Buna ziua, Intrebarea mea: CCM se aplica si in unitatile in care sunt mai putin de 21 angajati? Noi suntem 7 angajati in unitate. O angajata are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nastere ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera ... (vezi toată discuția)