avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua si La multi ani! Un caz concret. Lucrez de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua si La multi ani! Un caz concret. Lucrez de 3-4 ani ...

Buna ziua si La multi ani! Un caz concret. Lucrez de 3-4 ani la o institutie de stat prestant o munca pentru care am acceptat sa semnez fisa de post. In decembrie 2021, s-au modificat Organigrama si ROF-ul pentru a se face o "reorganizare" (s-a eliminat o pozitie astfel incat persoana ce ocupa in trecut acea pozitie sa fie fortata sa primeasca un post inferior sau sa demisioneze). In urma aceste "reorganizari" in afara de vechile atributii ce mi-au ramas, m-am trezit cu alte atributii, tot tehnice, dar de pe o alta latura, pentru care, in organigrama anterioara erau alocate resurse pentru o persoana. "Reorganizarea" s-a produs cu pastrarea celorlalte posturi si a celorlalti angajati, doar seful initial a fost inlocuit cu altul. Eu am refuzat semnarea fisei de post, in forma mentionata mai sus. S-a incercat convingerea mea pe tiate caile, degeaba. Am intrat intr-o procedura de mediere interna cu 2 comisii diferite de la HR si chiar si Directorul General a participat la ultima discutie, degeaba, nu am cedat. Finalizarea procedurii a fost ca mi-a fost inamanata cu numar de inregistrare fisa de post ce se doreste a-mi fi impusa, insa in PV-ul anterior inmanarii, am specificat faptul ca refuz si motivul refuzului. Acum, dupa 2 saptamani, ma trezesc cu sarcini de serviciu care fac referire la zona din fisa postului din cauza careia am refuzat sa semnez si se fac presiuni sa duc la indeplinire aceste sarcini. Este normal? Este vreun text de lege care sa protejeze in vreun fel angajatul in astfel de cazuri?

Alte discuții în legătură

Fisa postului pierduta de angajator Alexandra.M Alexandra.M Buna, Saptamana trecuta am fost anuntata de angajatorul meu ca mi-a pierdut fisa postului. Nu am primit niciodata exemplarul meu semnat la angajare (desi ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare fisa post icalota icalota Poate un salariat sa refuze semnarea fisei postului revizuita cu retragerea unor sarcini atribuite unui alt salariat care a fost nou angajat? Mentionez ca prin ... (vezi toată discuția)
- ce putere au prevederile regulamentului intern ( ri ) şi regulamentului ... oanaportar oanaportar - ce putere au prevederile Regulamentului intern ( RI ) şi Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ( ROF ) ? - dacă în Regulamentului de ... (vezi toată discuția)