avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara si La multi ani! Am o intrebare legata de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara si La multi ani! Am o intrebare legata de un loc de ...

Buna seara si La multi ani!
Am o intrebare legata de un loc de veci . Printr-o hotarare judecatoreasca emisa in 2020, am ramas in indiviziune fortata asupra unui loc de veci in cota de 1/2 cu alti mostenitori.
Am act de concesiune asupra cotei de 1/2 din acest loc.
In evidentele Administratiei cimitirului figurez eu si decedata (matusa mostenitorilor), acestia nesolicitand eliberarea actelor de concesiune pe cealalta jumatate de loc, nevrand sa achite taxa!!!
Mentionez ca taxa de intretinere a fost platita 100% de matusa mea pe care o mostenesc, de la data decesului matusii mostenitorilor- care este in evidenta ) adica din anul 2003 pana in anul decesului ei (2016). In anul 2017 si 2018 am platit taxa integral 100% eu, iar dupa eliberarea actului de concesionare obtinut in baza certificatului de mostenitor am platit 1/2 din taxa (anii 2019, 2020 si 2021).
Am intrat in audienta la director, am vorbit cu jurista institutiei servicii publice care are in subordine administratia cimitirelor, dar nu mi s-a dat nici un raspuns concret la problema mea, d-na jurist spunandu-mi ca ar trebui sa platesc taxa 100% in caz contrar putand pierde locul.
Consider ca este un abuz faptul ca sunt obligata sa platesc si partea care nu este a mea, la mijloc fiind o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Mentionez ca am fost de acord cu plata intregului loc daca as intra in posesia celeilalte parti legal!
NU am nici o legatura cu ceilalti mostenitori!!!

Alte discuții în legătură

Reconcesionarea locului de veci cfinica cfinica Buna Dimineata, Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat... Am 3 locuri de veci la un cimitir din apropierea Capitalei,cumparate cu mai multi ani in urma,cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbatuta - unic mostenitor - concesiune loc de veci kikitam kikitam Parintii mei au decedat -mama acum 10 ani , tata acum 4 ani-si nu am reusit sa fac succesiunea, eu fiind unica mostenitoare ; este vorba de un apartament si un ... (vezi toată discuția)
Cesiune loc de veci dubick dubick La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)