avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fidelizare angajati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fidelizare angajati

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca firma, in cadrul programului de fidelizare a salariatilor acorda un imprumut rambursabil si fara dobanda trebuie sa retina salariatului impozit si contributii pentru o dobanda pe care ar fi perceput-o o banca ? Mentionez ca activitate de creditare a salariatilor nu se desfasoara in mod regulat, prin departamente specializate, cu obtinere de venituri din dobinzi care sa detina o pondere importanta in totalul veniturilor societatii, ci se desfasoara in mod ocazional, limitat, intimplator si nu exista venituri din dobinzi percepute de la salariati ceea ce inseamna ca nu este o creditare cu titlu profesional, astfel neexistand nici un impediment in acordarea acestor imprumuturi salariatilor.
Avand in vedere faptul ca imprumuturile sunt rambursabile si nepurtatoare de de dobanda vor mai fi ele considerate avantaje de natura salariala si se mai impoziteaza cu impozit pe venitul din salariu si cu contributii?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Imprumut salariat adax adax Care sunt taxele (impozit si contributii) obligatorii pentru salariat si baza de calcul a acestora in situatia in care angajatorul acorda unui salariat un ... (vezi toată discuția)
Imprumut administrator de la srl DanGabriel13 DanGabriel13 Buna ziua, Administratorul unui SRL poate scoate din firma o suma mai mica de 5.000 EUR (echivalentul in lei) daca o face cu titlu de imprumut? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Dobanda pe creditare firma kerekesmargo kerekesmargo Asociatul unic pe parcursul aniilor a creditat firma cu 456000 lei. cum se calculeza dobanda pe aceasta suma, exista un contract intre firma si pers.fizica in ... (vezi toată discuția)