avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Va ros sa aveți amabilitatea de a mă ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Va ros sa aveți amabilitatea de a mă îndruma in ...

Bună ziua! Va ros sa aveți amabilitatea de a mă îndruma in contestarea unei decizii de încadrare Intr un grad de handicap. Menționez că am depus toate documentele pentru obținerea certificatului, însă comisia nu a fost de acord cu încadrarea în gradul de handicap. Va mulțumesc anticipat! Cu respect
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 11 Ianuarie 2022
Buna ziua,
Contestarea se realizeaza in functie de situatia concreta, nu exista un model daca la asta va referiti. Cereti o consultanta unui avocat care sa va analizeze actele si sa redacteze plangerea.
Conform prevederilor art. 87 alin. (5) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare: Certificatele de încadrare în grad de handicap emise de Comisia pentru protecția copilului și Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap,”pot fi contestate de titularii acestora, în termen de 30 de zile calendaristice de la comunicare, la instanţa de contencios administrativ competentă, potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, cererile adresate instanţei fiind scutite de taxa judiciară de timbru.”

Model contestatie impotriva certificatului de incadrare in grad de handicap
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am un baietel cu tsa (tulburare de spectru autist), ... LigiAlex LigiAlex Buna ziua! Am un baietel cu TSA (tulburare de spectru autist), si a primit certificat de handicap gradul II accentuat, in conditiile in care alti copii cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei de incadrare in grad de handicap curelusa curelusa buna ziua ma numesc ionut sunt din pascani jud. iasi sunt bolnav de hemofilie tip a forma severa am mana stinga blocata din zona cot ,mina dreapta imi sunt ... (vezi toată discuția)
Contestație anulare certificat de handicap grav ContSters462944 ContSters462944 Buna ziua. Am o întrebare. Am avut certificat handicap grad accentuat,insa anul acesta mi- a fost luat de tot. Am înțeles că doar in tribunal se fac ... (vezi toată discuția)