avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Am un baietel cu TSA (tulburare de spectru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Am un baietel cu TSA (tulburare de spectru autist), ...

Buna ziua! Am un baietel cu TSA (tulburare de spectru autist), si a primit certificat de handicap gradul II accentuat, in conditiile in care alti copii cu autism au grad grav cu insotitor. Ni s-a spus ca daca nu suntem multumiti n-avem decat sa depunem contestatie. Certificatul a fost emis pe 23.06.2021, inca nu am intrat in posesia lui ca se trimite prin posta si nu mi s-a permis sa-l ridic personal. Am auzit 2 variante pt contestatie: prima, sa depun contestatia la comisia de handicap in 30 de zile de la emiterea certificatului si daca nu primesc raspuns favorabil sa merg in instanta; a doua varianta sa actionez direct la tribunalul de domiciliu. Spuneti-mi va rog care sunt pasii mai exact? Este nevoie de avocat pt constestatie? Care sunt documentele care trebuie depuse?
Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:51, 2 Iulie 2021
Certificatele de încadrare în grad de handicap emise de Comisia pentru protecția copilului și Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap,”pot fi contestate de titularii acestora, în termen de 30 de zile calendaristice de la comunicare, la instanţa de contencios administrativ competentă, potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, cererile adresate instanţei fiind scutite de taxa judiciară de timbru.”

Daca considerati ca va descurcati , nu este obligatoriu sa va angajati un avocat .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Context medico-legal adulti tsa & certificat de handicap irina.gutanu irina.gutanu Buna seara! As avea niste intrebari despre contextul medico-legal al autismului la adulti: 1. Persoanele aflate in regim ambulatoriu pot sa fie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am un băiețel cu tulburare de spectru autist! copilul ... sophiamorariu sophiamorariu Buna ziua!Am un băiețel cu tulburare de spectru autist! Copilul este recuperabil,dar nu mai facem față cu banii.Imi puteți spune va rog,daca ii facem ... (vezi toată discuția)