avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contestatie impotriva deciziei de incadrare in grad de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contestatie impotriva deciziei de incadrare in grad de handicap

buna ziua ma numesc ionut sunt din pascani jud. iasi sunt bolnav de hemofilie tip a forma severa am mana stinga blocata din zona cot ,mina dreapta imi sunt inclestate degetele nu le pot desface ,nu pot sa fac nimic sa ma ingrijesc sunt incadrat in grad de handicap acentuat am depus contestatie pt verificarea gradului si mi sa trimis decizia tot cu gradul 2 dar nu sunt multumit de decizie nu pot sa fac nemeca am nevoie de cineva permanent cu mine pt a ma ajuta ,la comisie la iasi cind am fost maunintrebat doar un lucru CU CINE STAU este normal un bolnav ca mine si ca alti sa li se puna doar o intrebare in loc sa vada daca poate sa faca ceva nu sau uitat deloc la mine nu mi sa facut nici macar o examinare doar o singura intrebare ,va rog foarte mult sami spuneti si mie unde trebue sa ma adresez si daca se va face dreptate VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 6 Noiembrie 2014
scuze....nu am observat bine la inceput cand am citit,acum observ ca nu te poti folosi de ambele maini. E rea situatia......fa o contestatie,chiar daca stai cu cineva,trebuie sa devina asistentul personal al tau. uita-te in legea 448/2006 si vezi ce drepturi iti parvin.
@curelusa,

ART. 13 HG 430/2008:
(1) Certificatul de încadrare în grad de handicap şi programul individual de integrare şi
reabilitare socială, certificatul de orientare profesională, precum şi măsurile comisiei de
evaluare privind asistentul personal profesionist sau admiterea în centre rezidenţiale ori de zi
se comunică prin poştă, cu confirmare de primire, persoanei cu handicap sau, după caz,părinţilor/reprezentanţilor legali, asistentului personal sau asistentului personal profesionist,de către secretariatul comisiei de evaluare.

(2) Certificatele de încadrare în grad de handicap şi certificatele de orientare profesională pot fi contestate, potrivit art. 13 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 14/2003, în maximum 30 de zile de la comunicare, la Comisia superioară de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, denumită în continuare Comisia superioară.

(3) Contestaţiile se depun şi se înregistrează la secretariatul comisiei de evaluare care aeliberat documentul, iar acesta va transmite contestaţia şi dosarul persoanei în cauză, în termen de 5 zile lucrătoare, Comisiei superioare.
(4) Contestaţiile se soluţionează prin decizii emise de Comisia superioară, în termen de 45
de zile lucrătoare de la data înregistrării.
(5) Deciziile Comisiei superioare pot fi atacate potrivit Legii contenciosului administrativ
nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare. Cererile adresate instanţei de
contencios administrativ sunt scutite de taxa judiciară de timbru.


Asadar,daca nu sunteti multumit de incadrarea primita,dupa cum puteti citi mai sus,puteti depune o contestatie asupra certificatului de incadrare in gr. de handicap,in 30 de zile de la data comunicarii,catre Comisia superioara de evaluare a pers. adulte cu handicap.
Aceasta contestatie o depuneti la comisia de la Iasi care v-a facut evaluarea si v-a emis certificatul.
am primit gradul 3 mediu insa nu sunt multumit de decizia pe care am primito si de gradul dat deoarece am instabilitate pe partea stanga si piciorul este mai scurt cu 5 cm ligamentele de la piciorul stang sunt incrucisate iar din cauza asta nu ma angajeaza nimeni ce pot face astept un raspuns rapid va multumesc anticipat
In conformitate cu art. 87 alin. (8) certificatele emise potrivit prevederilor Legii nr. 448/2006 rep. pot fi contestate de titularii acestora, în termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap.

Cum se contesta certificatul de incadrare in grad de handicap?
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 448 si comisia de evaluare a persoanelor cu handicap Boldi_Melinda Boldi_Melinda Sunt o persoana cu dizabilitati si in anul 2009 am primit la Maramures dupa contestatie la Bucuresti gradul I, permanent fara asistent personal. In vara ... (vezi toată discuția)
Pensie ilie26 ilie26 Mama mea si-a facut dosar de pensie de handicap,si a fost incadrata la gradul I(unu).Dupa spusele ei ar fi trebuit sa ia prima pensie in oct. si intradevar a ... (vezi toată discuția)