avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Amenda formular PLF
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Amenda formular PLF

Buna ziua.
In data de 28 decembrie am intrat pe teritoriul Romaniei. Nestiind ca e necesar completarea unui formulat PLF la intrarea in tara, am procedat la completarea acestuia abia in data de 04.01.2022 (cand am aflat de la prieteni de acesta).
Am completat formularul in aceeasi zi.
Azi am primit o amenda pentru necompletarea formularului. Am intrat in contul cu formulare si statusul acestuia apare expirat. (Probabil din cauza ca a fost introdus cu intarziere).
Mentionez ca in punctul de trecere a frontierei nu am fost informati de formularul de localizare si nu am stiut de existenta lui.
Din cate am inteles la aceasta amenda nu se poate face contestatie si singura metoda ar fi sa dam statul roman in judecata.
Va rog sa ma indrumati in aceasta problema.

Va multumesc.

O zi buna.
Art. 4 din OUG 129/2021
(1) Nerespectarea de către persoana care intră pe teritoriul României a obligaţiei de a completa Formularul digital de intrare în România în termen de 24 de ore de la intrarea în ţară constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.
(2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la alin. (1) se realizează, pe baza datelor şi informaţiilor furnizate de SII-FDIR, de către personalul din cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, împuternicit să efectueze activităţi de inspecţie sanitară de stat.
(3) Contravenţiei prevăzute la alin. (1) îi sunt aplicabile dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin urmare, puteți face plângere contravențională împotriva procesului-verbal de constatare în termen de 15 zile de la comunicare la judecătoria în circumsripția căreia s-a săvârșit fapta.

Puteți cere atât anularea procesului-verbal, cât și înlocuirea amenzii cu avertismentul potrivit dispozițiilor OG 2/2001.
Ok, va multumesc.
Daca fac contestatie, ar trebui sa platesc amenda prima oara ? (50% in termen)
In cazul in care pierd in instanta sa ramana doar jumatate din contravaloare.
Sau ... ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul meu este să plătiți jumătatea amenzii în termen de 15 zile și dacă câștigați procesul puteți solicita restituirea amenzii plătite pe baza hotârârii de admitere.
Buna! Am completat formularul online , dar tot am primit amenda ! Am fotografii cu el completat . Cum pot sa anulez amenda ? Mulțumesc . Ma puteți ajuta?
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2022
eeerik19@gmail.com, utilizator
Buna ziua.Am primit amenda pe numele meu si al sotului.,noi avand completat plf.Cum se procedeaza mai exact cu plata ,contestatia.Mentionez ca noi nu mai suntem in tara.Multumesc

Alte discuții în legătură

Bună seara! În perioada 23 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022 ... alextihanov48 alextihanov48 Bună seara! În perioada 23 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022 am fost plecat în Marea Britanie împreună cu prietena mea și sora acesteia. Cu 24h înainte ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am calatorit in italia in concediul de revelion. ... LSTEFANESC LSTEFANESC Buna seara. Am calatorit in Italia in concediul de revelion. Conform legii, am intocmit un PLF la iesirea din tara si un alt PLF cu 12 ore inainte de revenire ... (vezi toată discuția)
Bună seara, va rog, am nevoie de un model plangere anulare proces-verbal ... Lumi Radu Lumi Radu Bună seara, Va rog, am nevoie de un model plangere anulare proces-verbal de contravenție primit de la DSP precum că nu am fi completat formularul PLF la ... (vezi toată discuția)