avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este posibil??!??!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este posibil??!??!

Vreau sa plec de la firma unde lucrez...intre timp eu am depus CV pt un alt job, vreau sa stiu in momentul in care o sa fiu chemata la celalalt job (God help me ) eu vreau sa-mi dau demisia fara preaviz. Este posibil sa nu vin la munca in preaviz si sa-mi bag concediul de odihna? Sau ,saca nu se poate asa, ei sunt obligati sa-mi plateasca concediul pe anul asta,nu?Anul trecut am avut concediul in luna august deci imi revin tot 21 zile lucratoare de concediu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 13 Ianuarie 2010
legea nr. 53/2003
"
SECŢIUNEA a 8-a
Demisia

ART. 79
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă."
Pe de alta parte, cand va faceti lichidarea la firma la care ati lucrat, angajatorul este obligat sa ma achite si sumele care vi s-ar cuveni pentru zilele de concediu de odihna. :)
Va multumesc !
mihaicalinescu2005 a scris:


Pe de alta parte, cand va faceti lichidarea la firma la care ati lucrat, angajatorul este obligat sa ma achite si sumele care vi s-ar cuveni pentru zilele de concediu de odihna. :)



in caz de demisie angajatorul nu este obligat sa plateasca zilele de.c.o. ramase neefectuate pe anul in curs!
in caz de incetare a c.i.m. cu art.55 lit.b) atunci incetarea are loc la data stabilita de parti ( in acest caz e posibil ca angajatorul sa accepte plata zileloe de c.o. neefectuate).
Buna seara,
din cate cunosc eu, zilele de concediu odihna neefectuate se platesc la incetarea raporturilor de munca, in toate situatiile :demisie, lichidare la zi, etc.
Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Oricare ar fi temeiul de drept al incetarii raportului de munca, daca exista zile de CO neefectuate acestea vor fi compensate in bani.

Alte discuții în legătură

Demisie glyoto glyoto Buna, Stiti daca in cazul in care ne depunem demisia ni se deconteaza zilele de concediu cu plata? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz emine emine Buna ziua, Lucrez la o firma ca operator prelucrare date si vreau sa imi dau demisia Conform contractului actual trebuie sa stau in preaviz 15 zile ... (vezi toată discuția)
Demisia sau co libra_y2005 libra_y2005 HRISTOS A INVIAT! DORESC SA STIU DACA IN CAZUL IN CARE ITI DAI DEMISIA, CELE 15 ZILE LUCRATOARE PE CARE TREBUIE SA LE PRESTEZI DUPA DEMISIE POT SA ... (vezi toată discuția)