avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate avea loc un concurs pentru ocuparea unui post in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate avea loc un concurs pentru ocuparea unui post in domeniul institutiior ?

Sunt interesat daca poate avea loc un concurs in domeniul Medico-social(pentru postul de manager), avand in vedere ca fostul angajat a renuntat la post in favoarea pensieisi locul este liber de 2 luni.Mentionez ca institutia este finantata de consiliul loca si as vrea sa stiu daca conform OUG 34/ 2009 poate avea loc un concurs pentru ocuparea postului vacant
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:26, 12 Ianuarie 2010
O.U.G. 34/2009
"Art.22
(2^1) Încadrarea în procentul de 15% prevăzut la alin. (2) nu se aplică în situaţia în care ocuparea posturilor vacante nu duce la majorarea numărului total de posturi ocupate, cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget, la nivelul ordonatorului principal de credite, în cazul ocupării posturilor vacante corespunzătoare:
a) categoriei înalţilor funcţionari publici;
b) funcţiilor publice de conducere, funcţiilor publice de conducere cu statut special şi posturilor militare de conducere;
c) funcţiilor prevăzute la art. III alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2009 privind unele măsuri de îmbunătăţire a activităţii publice.
(3) Ocuparea posturilor prevăzute la alin. (2) şi (2^1) se va face prin concurs sau examen, în condiţiile legii, pe răspunderea ordonatorilor principali de credite."
Daca nu este functie publica, ci contractuala, se aplica acel procent de 15 % , altfel, functia este blocata. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare la primarie laluca laluca In ce conditii se mai pot face angajari la o primarie? Daca o primarie nu are contabil paote angaja? Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Functii de conducere bonzai81 bonzai81 Buna Seara, as dori sa aflu care act normativ interzice organizarea de concurs pt ocuparea unei functii de conducere?(a aparut in cursul lunii martie) (vezi toată discuția)
Procedura de infiintare a unui compartiment janina drula janina drula o primarie doreste infiintarea unui compartiment de achizitii publice deoarece asa prevede legea.In cadrul acestui compartiment functioneaza o singura persoana ... (vezi toată discuția)