avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functii de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functii de conducere

Buna Seara,
as dori sa aflu care act normativ interzice organizarea de concurs pt ocuparea unei functii de conducere?(a aparut in cursul lunii martie)
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 21:48, 16 Aprilie 2010
pana in prezent, nici un act normativ... momentan e inca in vigoare oug nr 34/3009, modificata prin oug 90/2009
oug.34/3009
" ART. 22
(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autorităţile şi instituţiile publice prevăzute la art. 21. Posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, precum şi cele a căror ocupare a fost deja aprobată de Guvern prin memorandum pot fi ocupate în condiţiile legii.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), ordonatorii principali de credite, în cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea unui procent de maxim 15% din totalul posturilor ce se vor vacanta după data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, numai în condiţiile încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget. Pentru posturile din sistemul de învăţământ de stat, urmărirea încadrării în procentul de maxim 15% se realizează la nivelul întregului sistem de învăţământ de stat, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării şi inovării.
(2^1) Încadrarea în procentul de 15% prevăzut la alin. (2) nu se aplică în situaţia în care ocuparea posturilor vacante nu duce la majorarea numărului total de posturi ocupate, cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget, la nivelul ordonatorului principal de credite, în cazul ocupării posturilor vacante corespunzătoare:
a) categoriei înalţilor funcţionari publici;
b) funcţiilor publice de conducere, funcţiilor publice de conducere cu statut special şi posturilor militare de conducere;
c) funcţiilor prevăzute la art. III alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2009 privind unele măsuri de îmbunătăţire a activităţii publice.
(3) Ocuparea posturilor prevăzute la alin. (2) şi (2^1) se va face prin concurs sau examen, în condiţiile legii, pe răspunderea ordonatorilor principali de credite.

Conform art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2010 ,prevederile art. 22 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2009 rămân în vigoare până la data de 31 decembrie 2010." :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare 2010 Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Înn ce conditii se poate angaja o persoana in anul 2010 in cadrul unei institutii publice(ex. primarie) pe functie contractuala sau functionar ... (vezi toată discuția)
Angajare dragneaiancu dragneaiancu daca la o institutie publica este nevoie de personal, iar posturile sunt blocate, se poate angaja prin dispozitiz directorului, temporar??? (vezi toată discuția)
In ce conditii poate fi angajata o persoana intr-o primarie Tpopa Tpopa Buna seara! As dori sa aflu in ce conditii poate fi angajata o persoana intr-o primarie, indiferent sub ce forma , care sa poata indeplinii diverse activitati ... (vezi toată discuția)