avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Ce facem cand un inspector scolar nu isi face treaba?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Ce facem cand un inspector scolar nu isi face treaba?

Buna ziua.
Am un baiat de 17 ani si am revenit in Romania din Marea Britanie. Copilul a terminat anul 11 in UK si are certificatul cu ultimele examene de GCSE de acolo. Doresc sa ii echivalez acest certificat in Romania. Am scris la CNRED si acestia mi-au raspuns ca este treaba Inspectoratului scolar de domiciliu si ca certificatul lui este echivalent clasei a 10a de liceu . La inspectoratul de domiciliu insa Dna inspector nu vrea sa echivaleze certificatul pe motiv ca nu este inscris in liceul romanesc. El nu doreste sa continue aici liceul, 10 clase fiind cele obligatorii, iar legislatia nu prevede obligatia de a fi inscris la o unitate de invatamant ptr echivalare.
De la CNRED ni s-a transmis ca nu exista baza legala ptr a refuza echivalarea acestui certificat al copilului dar ca tot inspectoratul scolar de domiciliu trebuie sa o faca.
Ce pot face in acest caz?!
Multumesc

Alte discuții în legătură

Diploma profesională italiana, echivalare Analaura20 Analaura20 Pentru angajare urgent nu reușesc sa înțeleg cum pot să-mi echivaleze sau autentifice diploma/calificarea din Italia pe care o am in romania. Am sunat la ... (vezi toată discuția)
Smecherii din scoala - eliberare conditionata certificat de absolvire kuky666 kuky666 buna seara, conducerea unui liceu nu vrea sa elibereze diploma de 12 clase elevilor doar daca se plateste o taxa de 10 milioane lei vechi, sau daca se plateste ... (vezi toată discuția)
Diploma de bacalaureat alidiana alidiana Salut tuturor! Urmez cursurile serale in cadrul unui liceu privat, de contabilitate, din Roma, iar anul acesta dau (in sfàrsit), ultimul examen, ... (vezi toată discuția)