Restituire garantie de buna executie:
In anul 2013 societatea a avut un contract de dirigentie de santier cu o primarie.
In anul 2015, am solicitat unilateral rezilierea contractului , motivul fiind intarzierea foarte mare a lucrarilor. Deoarece posibilitatea rezilierii unilaterale din partea societatii noastre nu era prevazuta in contract au considerat ca nu ne-am indeplinit contractul. Drept urmare ne-au facut un document constatattor in care spun ca nu am indeplinit contractul in mod corespunzator, motivul fiind "solicitare de reziliere unilaterala din partea prestatorului inainte de terminarea lucrarilor motivata de intarzierea lucrarilor de executie".
Problema este a garantiei de buna executie in suma de 124 lei, pe care am solicitat-o pentru restituire in anul 2021, si am fost refuzati din motivele de neindeplinire a contractului, pe care le-am enuntat mai sus.
Intrebare: cum pot recupera sau cel putin primaria sa emita pretentii asupra garantiei de buna executie? Doresc inchiderea contului, stam incurcati cu Trezoreria de 9 ani, pentru 0,01 lei/luna dobanda...
Cum sa formulez solicitarea catre primarie pentru inchiderea contului de garantii?