avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident auto cu probleme
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident auto cu probleme

Buna ziua!
Va rog mult, daca se poate sa ma ajutati cu niste explicatii:am avut un accident auto in care, eu conduceam regulamentar si am fost lovita de alta masina. am ajuns la intelegere amiabila, insa vinovatul are asigurare de bulgaria si am inteles ca nu prea despagubesc bulgarii. o alta problema ar fi ca am constatat, cand am facut copii xerox ale actelor masinii mele , ca imi expirase itp-ul de cateva zile si nu am stiut:((. am citit in art. 26 din csa 21/2009 ca firma de asigurari acorda despagubiri si in cazul in care conducatorul nu a respectat inspectia tehnica( in cazul accidentului meu, eu am fost cea lovita din vina celuilalt sofer). este posibil sa imi respinga dosarul prin care eu am cerut despagubiri pe motiv ca imi expirase itp-ul?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mihabingolina , utilizator 20:29, 14 Iunie 2011
Soluţionarea în cadrul Sistemului Internaţional Carte Verde a cazurilor de daună rezultate în urma accidentelor provocate pe teritoriul României de autovehicule înmatriculate în străinătate, începând cu data de 01 mai 2010, se va face de către :
- Corespondentul din România al asigurătorului din străinătate ;
- B.A.A.R. dacă nu există un corespondent, autovehiculul "vinovat" nu este asigurat sau este asigurat cu o Asigurare de Frontieră.
Dacă deţineţi copia documentului Carte Verde puteţi încerca să identificaţi corespondentul accesând www.baar.ro, pagina „Identificare corespondent”.
Dacă identificaţi corespondentul, accesaţi link-ul: [ link extern ] .
Dacă nu identificaţi un corespondent, luaţi legătura cu B.A.A.R. fie telefonic la nr. 021.319.13.02/03, fie prin e-mail la adresa secretariat@baar.ro
Multumesc pentru raspuns!
Am luat legatura vineri cu corespondentul din ro al asiguratorului care mi-a spus sa trimit pe fax toate actele impreuna cu intelegerea amiabila pe care am completat-o, numai ca am constatat ca mie(pagubitului) imi expirase itp-ul de cateva zile si nu am stiut, e vina mea ca nu am verificat talonul. este posibil ca firma respectiva de asigurari sa-mi refuze dosarul pe motiv ca mi-a expirat itp-ul?
Lipsa ITP-ului nu este un motiv de refuz de plata de catre asigurator. Daca accidentul s-ar fi produs din cauza unor defectiuni la masina dv atunci ar fi fost altceva dar aici a fost vinovat celalalt participant la trafic si nu se pune problema sa refuze despagubirea.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc mult pt raspunsuri!vineri am trimis actele prin fax la firma din bucuresti si mi-au spus ca ma va contacta un agent de asigurari pentru a-mi face constatarile necesare. m-am mai linistit acum, insa din cate am auzit in mass-media si la cunoscuti, partea bulgara , in general, nu prea despagubeste...Ar exista cumva o posibilitate de a-l da in judecata pe vinovatul accidentului pentru distrugerea bunului personal? am auzit ceva foarte vag despre asta, insa nu sunt deloc lamurita.Mutlumesc!

Alte discuții în legătură

Probleme legate de accident auto - asigurare, fondul pentru protectia victimelor strazii julaikos julaikos Buna ziua,apelez din nou la ajutorul dumneavoastra. Un amic a fost implicat intr-un accident auto sambata seara ;el circula regulamentar cu un turism,fara rca ... (vezi toată discuția)
Firma din bulgaria nu-si da acceptul pt. plata daunelor PREDUS ADRIAN PREDUS ADRIAN Am si eu o problema: pe 27.05.2009 am fost lovit din spate de un cetatean bulgar. La fata locului a venit un echipaj de la politie care a facut constatarea. ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune accident in italia, polita asigurare rca din ro nykaelx nykaelx Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)