avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita casco-ITP expirat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita casco-ITP expirat

Daca masina avand asigurare casco este implicata intr un accident,dar in momentul accidentului verificarea tehnica periodica era expirata de 5 zile,exista nesansa ca firma de asigurare sa refuze plata daunei?Mentionez ca in contractul de asigurare Casco nu este prevazut nimic despre ITP,se mentioneaza doar"ca auto trebuie sa aiba cert de inmatriculare valabil sau alta autorizatie de circulatie valabila".Accidentul a constat intr-o ciocnire usoarasi vinovat de producerea lui a fost soferul masinii despre care am scris mai sus.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Enache Antonel , utilizator 07:03, 12 Aprilie 2022
Normal ca firma de asigurari la care aveti Casco poate sa refuze reparatiile, deoarece ITP-ul era expirat. ITP-ul este una dintre autorizatiile de circulatie fara de care nu se poate circula cu un autovehicul.
Nu m-as mira ca sa primiti si o amenda frumusica si de la politie pentru aceste fapte!
Nu a primit amenda tocmai fiindca ITP expirase de f putin timp.
Daca in conditiile de asigurare, la capitolul Plata daunelor nu apare scris acest motiv de refuz din partea Asiguratorului,aveti toate sansele sa nu aveti probleme.Daca totusi se incearca refuzul,solicitati motivarea conform conditiilor atasate politei.
Cazul dv. este o contraventie, nu o infractiune care de obicei este invocata la refuzul platii daunelor CASCO
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta
in clasa a IV -a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de
persoane fizice:

1. conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde
din punct de vedere tehnic sau al carui termen de valabilitate a
inspectiei tehnice periodice a expirat;
Numai ca,daca asiguratorul afla despre ...problema,ar putea sustine ca de fapt masina avea probleme tehnice si chiar s-ar putea obosi sa incerce sa le demonstreze.

Alte discuții în legătură

Itp expirat si accident melcsy melcsy Daca o masina a fost implicat intr-un accident fara a avea ITP-ul la zi, adica valabil, care ar fi pedeapsa ce se poate lua de catre organele de urmarire ... (vezi toată discuția)
Accident unu fara itp altu fara rca, cine e vinovat?? razvan007 razvan007 in cazul unui accident intre o persoana care nu are itp valabil si care loveste o masina care nu are rca, pe un drum public, cine e vinovat?? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Rci leasing firma finantatoare sau inselatoare? cosvialrandi@yahoo.com cosvialrandi@yahoo.com Am cumparat in leasing 3 Dacia Logan in august 2007, data de la care platesc rate, RCA si CASCO. Una dintre masini este alba dar in certificatul de ... (vezi toată discuția)