avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se poate retrage o plangere la Politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se poate retrage o plangere la Politie

Buna ziua! In urma unei altercatii cu iubitul care s-a soldat cu o lovitura la nas, a fost chemata Politia si s-a mers la sediul Politiei unde s-a depus o plangere, conform careia am declarat ca am fost lovita. Am fost sunata ulterior (dupa o saptamana) sa vin la Sectia de Politie pentru a clarifica situatia. Ce pot face pentru ca plangerea penala sa fie retrasa si sa nu existe nici o repercursiune pentru el?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:33, 2 Decembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
va puteti retrage plangerea daca ati depus-o.
Data viitoare, poate nu va da numai in nas.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea va confera dreptul de a retrage plangerea penala.
Daca convietuiti impreuna ar cam fi si aiurea sa existe o plangere penala in curs de cercetare penala.
Insa, retragerea plangerii duce la inchiderea definitiva a cazului si nu va mai puteti razgandi ulterior ca sa fie tras la raspundere penala.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Comentariul tău așteaptă să fie moderat.

buna ziua ,un conflict in familie ,sotul ma batut , am sunat 112 , a venit si am mers la sectie , nu am vrut sa ii fac pangere da domnul politist mi zis ca imi vine acasa si trebuie sa ma duc la tribunal , am facut delratie de mama cum s-a intplat , nu am cerut ordin de proctie am semnat amndoi , cand pot sa rretrag plangerea.?potsa ma duc si satamna la politie, chiar daca nu m-a sunat nimeni .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai de ce doamna sa va retrageți plangerea, si-a retras bătaia?
E prima bataie? Va mai urma
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
nu vreu sa ii fac probleme mai am o fetita care are examenuanul asta,si vreau sa fie linte pentru a invata ,agresurile mai mult verbale , si batai cum ds procedez pot maine sa retrag plangea? cum se procedeaza ,

Alte discuții în legătură

Buna ziua, un conflict in familie, sotul m-a batut, am sunat ... samuela samuela buna ziua ,un conflict in familie ,sotul ma batut , am sunat 112 , a venit si am mers la sectie , nu am vrut sa ii fac pangere da domnul politist mi zis ca imi ... (vezi toată discuția)
agresiune si vatamare corporala Mihai Sia Mihai Sia Salutare tuturor! Am nevoie de ajutor in legatura cu o situatie. Un baiat a agresat si a lovit o persoana de sex feminin ( acesta atat in momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere Valentin8415 Valentin8415 Buna ziua, acum 3 saptamani am fost agresat eu si sotia din pricina faptului ca faceau gratar in fata geamului de la bloc, aici fiind si un copac unde urineaza ... (vezi toată discuția)