avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Redistribuire elev în altă clasă fără acordul ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Redistribuire elev în altă clasă fără acordul părinților

Bună ziua,

Am următoarea situație. În anul școlar 2021-2022 s-a înființat încă o clasă a 10-a la liceul unde învață copilul meu, aceeași specializare la care este el. Copilul meu a fost redistribuit în clasa nou formată, alături de încă 5 colegi din vechea clasă a 9-a, în locul lor fiind aduși alți elevi din afara școlii. Această redistribuire a fost făcută conform Regulamentului de ordine și funcționare al liceului, după anumite criterii pe care nici până azi nu mi le-au pus la dispoziție, fără ca noi, părinții, să fim înștiințați despre ce urma să se întâmple și fără să ne ceară acordul pentru transferul în noua clasă. Pur și simplu, în 8 septembrie, ni s-a comunicat de către doamna dirigintă care este componența celor două clase. În clasa a 9-a a intrat al doilea ca și medie de admitere și în clasa a 9-a a avut media aproape 9.50, fără absențe nemotivate și fără abateri disciplinare.

Am trimis către liceu și către Inspectoratul Școlar Județean mai multe cereri prin care i-am rugat să revină asupra acestei decizii pentru că mi se pare incorect modul în care au procedat în această situație, plus că a fost afectată sănătatea emoționala a lui. La liceu am depus 4 cereri și am primit tot atâtea refuzuri, la Inspectoratul Școlar Județean am trimis 2 cereri, fără niciun răspuns, deși de la depunerea primei cereri au trecut deja 2 luni.

Acum sunt în situația în care doresc să depun dosar la Tribunal și să deschid proces pentru analizarea acestei situații din punct de vedere legal.

Vă rog să mă îndrumați ajutați să-mi spuneți care sunt legile și articolele din legi care au fost încălcate prin realizarea acestui transfer fără acordul părinților și fără consultarea copilului (de fapt a copiilor din clasă).

În Legea educației naționale n-am găsit niciun articol care să reglementeze transferul unui elev dintr-o clasă în alta din inițiativa conducerii școlii.
În Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului am găsit câteva articole care mi se pare c-au fost încălcate: art. 1, alin. 2, art. 2, alin. 4 și 5, art. 7, art. 94, alin. 1, art. 95, dar aș dori să știu sigur că așa este.

Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Reglementare admitere liceu gemeni klaus86 klaus86 As dori sa stiu care este baza legala ca atunci cand avem de-a face cu doi gemeni care dau admitere intr-o institutie de invatamant si doar unul dintre ei ia ... (vezi toată discuția)
Problema cu liceul fiului meu! gabriella_blaga gabriella_blaga Buna ziua tuturor! Am o problema serioasa cu transferul de la liceul fiului meu catre alt liceu. Am obitnut aprobarea de la liceul unde vrem sa-l transferam, ... (vezi toată discuția)
Un caz special - transfer de la un liceu la altul in primul semestru Leeleee Leeleee buna seara..Ma numesc Elena am 15 anii si de cateva saptamanii am inceput \"viata de liceu\":(...doar k la liceu am unele probleme:-S.. Colegii se feresc de ... (vezi toată discuția)