Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Aș dori să știu dacă în caz de demisie din cadrul ...

Bună ziua!
Aș dori să știu dacă în caz de demisie din cadrul MAI, polițist, se aplica prevederile legii 55/2020, art 30 cu privire la perioada de preaviz pe perioada stării de alerta.
Adică dacă preavizul se prelungește pe toată durata stării de alerta sau sunt aplicabile doar prevederile din statutul polițistului?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 1 Februarie 2022
In cazul demisiei, potrivit Legii 55/2020, în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, termenele de preaviz nu încep să curgă, iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe întreaga durată a stării de alertă.
Da, mulțumesc, știu textul legii.
Dar în cazul polițiștilor nu prevalează statutul polițistului care este o lege speciala, fata de legea 55/2020?
În contextul actual al stării de alerta, un polițist își poate da demisia azi, dar cu un termen de preaviz nedeterminat, cam asa înțelege din legea 55..pt ca starea de alerta s a tot prelungit de 2 ani încoace. Rezulta ca se poate sta în preaviz 2 ani? În oricare domeniu de activitate, mi se pare ceva ilegal...
Poate sunt exemple concrete și le aștept..

Cornel Vasile a scris:

In cazul demisiei, potrivit Legii 55/2020, în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, termenele de preaviz nu încep să curgă, iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe întreaga durată a stării de alertă.

Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2022
ioanattt, utilizator
Nu se aplica ... in privinta preavizului , legea 55 este o lege speciala.
Ca sa ma asigur ca am înțeles. Deci pt respectivul polițist termenul de preaviz va începe abia după terminarea stării de alerta, dacă își da demisia sa presupun acum.

Cornel Vasile a scris:

Nu se aplica ... in privinta preavizului , legea 55 este o lege speciala.

Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2022
ioanattt, utilizator
Ati inteles corect .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt cadru medical, asistent medical. lucrez la un ... cristina2785 cristina2785 Buna ziua. Sunt cadru medical, asistent medical. Lucrez la un spital privat si as vrea sa ma duc la spital de stat. Sefa nu imi accepta demisia pe motivul ... (vezi toată discuția)
Demisie stare de alerta adela_11 adela_11 Buna seara. Am nevoie de o parere avizata in următoarea speța: Sunt angajata in sistemul medical public. Anul trecut am fost detasata de catre ISU prin ... (vezi toată discuția)
Demisie stare de alerta ivvanka ivvanka Buna ziua, Sunt angajata in sistemul medical public ca registrator medical cu jumatate de norma. Am solicitat incetarea cotractului de munca cu acordul ... (vezi toată discuția)