avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensator

Buna ziua ! Ieri am primit decizia de concediere de la locul de munca, pe langa alti cativa colegi. Motivul tine de incapacitatea firmei de a oferi de munca numarului mare de angajati. In decizie scrie ca am 20 de zile de preaviz, insa mi s-a propus sa ma angajez la o alta firma, job gasit de catre ei. Si in aceasta situatie, mi s-a cerut demisia, iar in urma demisiei se anuleaza aceasta decizie de concediere, si ca urmare nu mai primesc salariul compensator prevazut in CCM. Mi s-a spus ca daca refuz jobul gasit de ei la o alta firma, si aleg sa urmez demersurile conform deciziei de concediere, respectiv perioada de preaviz, ulterior mi se va desface CIM si ma vor baga in somaj, si doar asa pot lua salariul compensator. Intrebarea mea : este legal sa nu imi ofere salariul compensator din moment ce in CCM specifica acest aspect ? As dori sa stau in perioada aceasta de preaviz de 20 zile si totusi este dreptul meu conform CCM sa primesc salariul compensator. Iar la finalul preavizului doresc sa imi incep activitatea la celalalt loc de munca. Din punct de vedere legal, cu ce influenteaza faptul ca la finalul preavizului eu voi pleca la o alta firma, motiv pentru care nu vor sa imi ofere salariul compensator ? De ce nu pot primi salariul compensator, din moment ce ei mi-au oferit decizia de incetare a CIM, iar in CCM se prevede salariul compensator. Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2022
S.h.55, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 06:10, 4 Februarie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua ! In conditiile in care va incadrati in prevederile CCM , aveti dreptul la salariu compensator . Probabil firma incearca sa evite plata acestui beneficiu , avand in vedere demersurile efectuate . Acum , depinde de dvs. , de ceea ce va doriti sa faceti in continuare . Cantariti bine si alegeti varianta cea mai buna ! Succes !
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca plecati prin demisie, probabil nu va incadrati in prevederile c.c.m.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Clasica poveste cu " Nu da vrabia din mina pentru cioara de pe gard ". Promisiunea cu angajarea la o Ora firma e o promisiune nu o garanție.In schimb demisia nefiind o desfacere de CM din vina angajatorului nu va da dreptul la plata. compensației.Problema este însă că nu va da dreptul nici la șomaj , daca celălalt posibil angajator nu va angaja să sau, va angaja să formal o lună ,doua și apoi va desface contractul de munca dintr-un alt motiv decit disponibilizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea de salarii compensatorii ramona800 ramona800 am fost anuntata de catre managerul meu verbal ca aceasta luna este ultima in care voi lucra aici deoarece se restructureaza postul meu. posibilitatile de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post - ce drepturi am? kl3o4 kl3o4 Buna seara! As avea si eu unele intrebari privind concedierea din motive neimputabile angajatului, si anume: Sunt angajata unei firme de transport care ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca costev costev Buna ziua, Am fost anuntat de sef ca doreste sa plec din companie si ca vrea sa-mi dau demisia. Nu mi-a dat nici un motiv desi am incercat sa aflu care e ... (vezi toată discuția)