avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Benefiar real declarat fals la un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Benefiar real declarat fals la un SRL

Benefiar real declarat fals la un SRL

De câțiva ani lucrez cu o companie și abia recent am aflat ca reprezentatul companiei care încasa și sume in numerar pentru lucrări, nu le-a înregistrat in contabilitate.

Compania care credeam ca este a lui, m-a dat in judecată pe motiv ca nu am achitat anumite servicii, care nu au fost niciodată facturate; in constructii multe plăti se fac Cash direct la constructor pe șantier.

Norocul meu este ca am anumite chitanțe de mâna pe care a semnat ca a primit banii.

După începerea procesului am aflat ca defapt firma nu este pe numele persoanei cu care am ținut legătura de la începutul lucrării, este pusă pe un prieten al lui care nu are nici o legătura cu domeniul de activitate al firmei, și nici nu l-am văzut vreodată .

Toți martorii din proces au declarat ca aceasta persoana pe care o știam și eu, a coordonat tot Șantierul, a făcut plăti către muncitori, a făcut contracte, etc.. inclusiv am găsit in dosar extrase de cont prin care el face plăti și retrageri din contul firmei.

Am obținut declarația de beneficiar real depusă la final de 2021 și cum am bănuit el nu este trecut ca și beneficiar real al companiei.

Am întrebat la registrul comertului unde as putea sa fac o plângere de declarație falsa, și am fost îndrumat sa fac la poliție.

A mai avut cineva un caz asemanator când cineva deține o firma prin interpuși pe motiv ca nu putea sa își deschidă firma ( are o firma mai veche in insolventa sau faliment ) ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va deranjez cu doua intrebari. 1. daca contractorul ... lbola lbola Buna ziua! Va deranjez cu doua intrebari. 1. Daca contractorul reprezinta o asociere de trei societati, conventia SSM poate fi semnata de un reprezentant al ... (vezi toată discuția)
Ssm Ilhan memet Ilhan memet Buna ziua. In cazul in care eu sunt beneficiarul unei lucrari, si am angajat un constructor sa mi execute lucrarea, angajarea si plata firmei de ssm este in ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de antrepriză cu grave erori de execuție: cum pot constrânge constructorul să-mi restituie sumele care nu i se cuvin? vasea_13 vasea_13 Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat la problema pe care o expun: In ianuarie am incheiat un contract cu o firma in vederea construirii unei case la rosu. ... (vezi toată discuția)