avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... unde se poate depune contestatie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

unde se poate depune contestatie ...

Buna seara,
As dori sa intreb unde se poate depune contestatie la amenda primita conform Art.4 alin.1 din OU 129/2021,privind implementarea formularului digital de intrare in Romania.
De asemenea as dori sa stiu daca este necesara plata amenzii inainte de depunerea contestatiei?
Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
la judecatorie in 15 zile de la data ai primit amenda(recomandata) .eu nu am platitt pt ca am completat formularele si sper sa mi se anuleze amenda. cerere de anulare a amenzii, procesul de contravenzie, documentele cu care vrei sa dovedesti nevinovatia in 3 exemplare.(un exemplar pt judecatorie,unul pt dsp si cate unul pt cine vrei sa contestezi dsp politie de frontira etc. taxa timbru 20 ron. cererea am gasito pe internet [ link extern ]
Multumesc pentru raspuns! Cererea pt anularea amenzii,este tipizat sau se scrie de mana?
Contestatia impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei se depune la judecatoria in a carei circumscriptie iși are sediul directia de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucureti care a emis procesul-verbal.
Contestatia trebuie formulata in 15 zile de la data cand v-a fost inmanat sau comunicat procesul-verbal prin care a fost constata contraventia.
Achitati in termen de cel mult 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal de contraventie, jumatate din cuantumul amenzii aplicate, dupa expirarea acestui termen, plata amenzii se va face integral.
In cazul in care procesul verbal v-a fi anulat de instanta, vi se restituie suma platita.
Contestatia o redactati dvs. (editata la calculator), in functie de elementele specifice ale spetei, modelele sunt pur
orientative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala ... GetaLivia GetaLivia Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala in valoare de 500lei pt.ca nu a avut masca de protectie si procesul verbal l-am primit prin ... (vezi toată discuția)
Amenda formular plf Ovidutus Ovidutus Buna ziua. In data de 28 decembrie am intrat pe teritoriul Romaniei. Nestiind ca e necesar completarea unui formulat PLF la intrarea in tara, am procedat la ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal contraventie thew2 thew2 Buna ziua Noaptea trecuta am fost sanctionat avand defectiuni la sistemul de iluminare, fiind ars becul fazei de intalnire de pe partea dreapta. Am fost ... (vezi toată discuția)